USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Результати акції «Книга-інтрига» у Луцьку

28 Жовтня 2015 08:00
Акцію «Книга-інтрига», приурочену до Всеукраїнського дня бібліотек у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, завершили.

Нагадаємо, суть акції полягала в тому, що читачі мали змогу обміняти кілька прочитаних книг зі своєї бібліотеки на одну «книгу-інтригу». Всі «книги-інтриги» були загорнуті в однаковий непрозорий папір, і дізнатися, що обрав, читач міг лише після того, як книги, які він приніс, оформили до фонду книгозбірні.

Учасники акції на сторінці бібліотеки в соцмережі розповідали, що серед «книг-інтриг» були, здебільшого, твори сучасних авторів з Волині: Володимира Лиса, Жанни Куяви, Надії Гуменюк, Оршулі Фариняк тощо. А декому пощастило наосліп обрати примірники Ліни Костенко та Кузьми Скрябіна. Тож, ініціатор акції ТМ «Дмитрук» таким чином пропагував сучасну українську книгу.

Завершилася «Книга-інтрига» ефектно в Луцькому навчально-виховному комплексі №9. Учнів одного з четвертих класів попередили про візит працівників бібліотеки з «книгами-інтригами», і вони принесли взамін прочитані книги зі своїх домашніх бібліотек. А оскільки на третьому тижні акції «книг-інтриг» лишилося тільки 9, ГО «Автомайдан» Луцька зголосився допомогти й надав решту книг, аби вистачило всім учням.

Всього ТМ «Дмитрук» для проведення акції надала 34 «книги-інтриги», після обміну фонд бібліотеки поповнився 85-ма примірниками української та світової літератури. Деякі з них з’явилися на полицях книгозбірні вперше (найкращі з них відмічені в переліку нижче як NEW!).

Ще одним позитивним наслідком акції «Книга-інтрига» стало те, що деякі читачі, приваблені цікавинкою, вперше знайшли дорогу до юнацької бібліотеки.

Працівники бібліотеки для юнацтва дякують ТМ «Дмитрук» та особисто ініціатору акції Олегу Дмитруку за ідею та її матеріальне забезпечення, а її учасникам – за чудові літературні подарунки.

А поки відбувається пошук ресурсів для нових акцій, читачі можуть завітати до бібліотеки й особисто оцінити нові надходження. Серед них:

Коельо П. «Як течія річки» - NEW!, «Рукопис знайдений в Аккрі»

Г.Р. Хаггард «Копи царя Соломона»

В. Лис «Камінь посеред саду», «Із сонцем за плечима»

Минаев С. «ДухLess» - NEW!

Кастанеда К. «Отшельник»

Герман Гессе «Игра в бисер»

Стефані Маєр «Молодий місяць»

Януш Вишневський «Одиночество в сети»

И. Роздобудько «Мелкий бисер», «ЛСД»

Герберт Уеллс «Фантастические произведения» - NEW!

Савченко Т. «Мануал до черепахи» - NEW!

А. і Б. Стругацькі «Понеділок починається сьогодні»

Люко Дашвар «Село не люди»

Юрій Андрухович

Агата Кристи «Вилла «Белый конь» - NEW!

Шарифф Самія «Паранджа страха» - NEW!

Г. Хєнкок «Тайны Марса» - NEW!

Ч. Диккенс «Домби и сын»

Е. Велтистов «Приключения Электроника»

З. Фрейд «Толкование сновидений»

«Вечірній квартал» (сценарії)

Дж. Боккаччо «Декамерон»

Софія Стасюк «Екзекуції» - NEW!

Юлія Сідімянцева (Камінська)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анна Показати IP 28 Жовтня 2015 08:49
Чудово, що в Луцьку є підприємці які підтримують такі потрібні установи як бібліотека. Мене зацікавив перелік літератури.
батько Показати IP 28 Жовтня 2015 09:20
четвертий клас - це юнацтво? може пора з молоддю працювати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus