USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Книгозбірні стали волонтерськими хабами: у Луцьку відзначили бібліотекарів області

28 Вересня 2023 21:01
Щороку 30 вересня в Україні відзначають Всеукраїнський день бібліотек. Тож напередодні свята в головній адмінбудівлі краю відзначили найкращих бібліотекарів Волині.

Зокрема, за дорученням голови обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка, присутніх вітав директор департаменту культури, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Хвіщук, повідомили в ОВА.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення книгозбірні області перетворилися з потужних інформаційних, культурних та освітніх осередків на справжні волонтерські хаби. Тут плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки, збирають допомогу для військових тощо.

«Дуже хочеться, щоб ваша праця була достойно оцінена. Тому щиро бажаю всім миру, родинного благополуччя, міцного здоров’я, сил та наснаги, а також вдячних читачів», – сказав Олександр Хвіщук.

Потому відбулося вручення нагород. Так, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток бібліотечної справи та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації:

Ларису Млинар – провідного бібліотекаря відділу обслуговування бібліотеки Волинського національного університету імені Лесі Українки;

Галину Патуту – бібліотекаря села Промінь Боратинської сільської ради;

Любов Фрадинську – завідувачку відділу краєзнавства Волинської обласної бібліотеки для юнацтва;

Наталію Харчук – завідувачку науково-методичного відділу Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

Окрім того, оголошено подяку голови обласної державної адміністрації:

Неонілі Антонюк – бібліотекареві з питань інформатизації і соціокультурної діяльності Рожищенської міської ради;

Ірині Гулюк – завідувачці відділу обслуговування центральної бібліотеки для дорослих комунального закладу «Луцька міська централізована бібліотечна система» Луцької міської ради;

Оксані Кардаш – завідувачці відділу дитячого та сімейного читання Волинської обласної бібліотеки для дітей;

Марії Михайлюк – бібліотекареві бібліотеки-філіалу села Муравище Ківерцівської територіальної громади;

Вікторії Сенюті – головному бібліотекареві відділу виробничої літератури Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки;

Руслані Тимощук – завідувачці інформаційно-бібліографічного відділу Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.

Довідка

Загалом на Волині налічується 503 книгозбірні, які під час війни стали волонтерськими центрами допомоги Збройним Силам України та людям, що віднайшли простором для спільних дій. Тут не лише обслуговують користувачів і проводять культурно-просвітницькі заходи, а й надають достовірну інформацію, підтримку та допомогу всім, хто її потребує.

На Волині головною книгозбірнею області є Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки. Також сучасними і потужними науково-просвітницькими бібліотечними закладами є Волинська обласна бібліотека для юнацтва та Волинська обласна бібліотека для дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus