USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинські бібліотекарі відзначили професійне свято

30 Вересня 2016 21:10
Всеукраїнський день бібліотек, який святкують в Україні щорічно 30 вересня, відзначили на Волині.

Про це йдеться у сюжеті Телевізійного Центру Ковель.

Лідія Супрунюк майже щотижня навідується в центральну районну бібліотеку селища Ратне. У фондах бібліотеки - понад 38 тисяч книг.

“Багато зараз видають книг, які раніше забороняли. Я люблю більше українську тематику, українську історію. Я більше надаю перевагу книжкам, аніж телебаченню. Бо в книжках більше описано думки людей, а екран так не передає сутність і думки людини”, - розповідає вона.

На урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек до районного центру з'їхалися бібліотекарі з усього району.

“Наша бібліотека нараховує більше 500 читачів - дітей та дорослих. Вони дуже цікавляться сучасною українською літературою. Проте, на жаль, мало в нас таких книжок. Є, але вони не задовільняють потреби читачів”, - говорить завідувач бібліотеки для дітей селища Заболоття Валентина Глущук.

Книга — особливий подарунок. В день професійного свята завдяки благодійникам поповнились книжкові фонди Ратнівської та Ковельської районних бібліотек. Минулого року найбільша публічна бібліотека Ковельського району надала послуг більш як 5 тисячам своїх користувачів.

“Свято книги — це не тільки свято бібліотекарів. Це свято всіх, хто любить і шанує книгу. Кожна мисляча нація читає. А ми — нація мисляча. Нація мудра. І ми не повинні втратити те, що надбало людство впродовж багатьох століть.”, - каже заслужений працівник культури, директор Ковельської ЦБС Галина Божик.

Серед тих, кого відзначили на честь професійного свята, була і ветеран бібліотечної справи Валентина Січкар. В бібліотеці рідного селища Голоби жінка пропрацювала 48 років.

“Коли ми були малими, то до нас приходили старші люди і читали книги вголос. Я з дитинства знала Ольгу Кобилянську, Марка Вовчка, Шевченка. Бо їх читали вголос. І це, мабуть, якось спрацювало, що я стала бібліотекарем. І вже без книги я не уявляла свого життя”, - говорить пенсіонерка, ветеран бібліотечної справи.

Сьогодні точиться багато суперечок: чи витримає традиційна книга конкуренцію з інтернетом та своїми електронними аналогами? Працівники бібліотек переконані: книга має надійний запас міцності.

“Книга — це завжди цікаво. Бо перегортаєш сторінки, і відчуваєш, що книга — це твоя душа. Справді, багато цікавляться й інтернетом - дорослі і діти. Але мені добре на душі, що молоді дівчата, хлопці приходять в мою бібліотеку і читають. Зараз є українська книга, гарна книга — і вони із задоволенням беруть і читають книги”, - ділиться враженнями завідувач бібліотеки села Скулин Валентина Оніщук.

Гарним подарунком на свято стали пісенні вітання аматорів сцени Ратнівського та Ковельського районів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus