USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Колесо історії: святкові паради у Луцьку

27 Грудня 2015 16:34
Коли в 1950-х роках збудували центральну вулицю Луцька, назвавши її вулицею Леніна, з будівлею обкому Комуністичної партії на майдані, то святкові паради стали проводити саме тут. Про це пише дослідник історії нашого міста Олександр Котис на «Хроніках Любарта».

Як свідчать фотографії Луцька після Другої світової війни, паради у цей час проходили на теперішній вулиці Лесі Українки з виходом колон на нинішній Театральний майдан. Проте від кінця п’ятдесятих трибуни для чиновників стали будувати навпроти будівлі обкому на вулиці Леніна.

Паради стали проводити тут. Колони зазвичай ішли від нинішнього Театрального майдану в напрямку Київського. У 1967 році відкрили пам’ятник Леніну навпроти будівлі обкому.

На фото – один із останніх парадів у Луцьку у вісімдесятих. На фоні – приміщення школи № 4. Цікаво, що конструкція з лампочок над проїзною частиною (на фото – біля лівого краю трохи вище від центру) збереглася донині.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОЛЕСО ІСТОРІЇ: ПРОСПЕКТ ПЕРЕМОГИ Й МАЙДАН БІЛЯ ІСТОРИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus