USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Колесо огляду в Луцьку, на якому застрягло 12 людей, почали ремонтувати

24 Травня 2021 19:53
У Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки в Луцьку розпочалися ремонтні роботи на атракціоні «Колесо огляду», де напередодні застрягло 12 людей.

Про це розповів Суспільному юрист парку Павло Цапюк.

Атракціону майже 40 років, ламається він не вперше.

Зазвичай, якщо колесо зупиняється, працівники парку прокручують механізм вручну, каже Павло Цапюк. Цього разу поломка не дозволила цього зробити. Тому визволяли людей з колеса рятувальники.

«Подібний випадок, що викликали ДСНС був 15 років тому, коли не можна було прокрутити вручну, то теж викликали», – розповідає юрист.
Нині ремонтники лагодять пошкоджений механізм атракціону.

Читати ще: За належну роботу «чортового» колеса відповідає орендар, – луцька посадовиця

Зламалася «муфта», яка розміщена між двигуном і редуктором. Зламану деталь замінять, після цього колесу огляду знову запрацює.
Востаннє атракціон перевіряли у квітня, каже експерт з промислової безпеки Держпраці області Анатолій Мокіч. Тоді висновок оглядачів був позитивним і атракціон запрацював після зимової перерви.

«Перевіряли металоконструкцію, стан механізмів, на той час був справний, є записи огляду, актів, провели випробування із повним навантаженням, атракціон це витримував все», – розповідає експерт. Додає, парк отримав результати технічного огляду, які будуть дійсні два роки, до наступної перевірки.
Відремонтувати атракціон планують впродовж двох тижнів. Зі слів юриста підприємства, відвідувачі, яких учора знімали з колеса огляду, компенсувати витрачені на квитки гроші не просили.

Нагадаємо, 23 травня орієнтовно о 15:30 атракціон «Колесо огляду» зупинився. Рятувальники діставали 12 людей, серед яких було шестеро дітей. Лучани пробули на висоті майже півтори години. Ніхто з відвідувачів атракціону не травмувався.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Glover Показати IP 25 Травня 2021 05:16
На металобрухт його!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus