USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кольори ночі демонстрували лучанам

24 Липня 2015 21:00
Темрява не є пасткою для кольорів та їх відтінків, - переконана художниця Людмила Бойчук, яку надихнула на створення серії картин «Ніч у кольорі» подорож до Кримських гір.

Міні-виставку робіт молодої художниці Людмили Бойчук «Ніч у кольорі» презентували у галереї мистецтв «Арт-кафедра» 24 липня.

Вилити на полотно образи, які народилися в душі, мисткиню надихнула мандрівка до Кримських гір два роки тому від міської суєти та повсякденних турбот. Крим, мис Меганом, став для неї таким магічним місцем, яке поступово відкривало їй свої таїни, змусило пережити миті, які нестримно просилися на полотна. Живучи просто неба у горах, спостерігаючи за місячним сяйвом, морем, світлотінями каменистих схилів нововідкритої власної Атлантиди, вона відкрила для себе надихаючу пору для народження кольору, образів, власної філософії.



Ніч… Ніч, яка заворожує та надихає…Пора філософів та коханців. Вона має своє життя і малюється своїми фарбами. Темрява не є пасткою для кольорів та їх відтінків. Просто вони стають глибшими, насиченішими, загадковішими.

Образи морських хвиль, гірських схилів, місячної доріжки, самотнього вузлуватого дерева, човна, осяяного багрянцем, сигнального дзвоника, позолоченого місяцем створюють широкі абстрактні мазки на картинах художниці.

«Ніч, підсвічена сяянням місяця, мерехтить неймовірними магічними кольорами, створюючи калейдоскоп цікавих образів. Її таємничі володіння полонять і погляд, і почуття. Це я і намагалась відобразити на своїх полотнах», - розповідає художниця.

Споглядання краси природи, моменти усамітнення та творчості спонукають нас до осмислення життя та його змісту. Творчість, живопис – не єдині іпостасі луцької мисткині.

«Творчості присвячую наразі не так багато часу, - зізнається вона. – Мої найбільш трудомісткі та неперевершені проекти – це мої донечки. Також вивчаю та практикую гештальт та арт-терапію. Та, як казав Ман Рей, немає обмежень та авторитетів, а істинним є момент просвітлення, який сходить на митця, і в такий момент я завжди знаходжу час взятися за пензля та фарби».



Людмила Бойчук розповіла історію створення однієї з робіт, «Погляд за межу»: чотири роки тому їй наснився дуже яскравий сон, у якому вона йшла морем та побачила у воді коло ніг рибу. Художниця відчула, що риба хоче, аби та дістала її з води, тому що риба хоче побачити, що там, за межею. У цьому сні мисткиня підняла рибу та відчула на собі її захопливий погляд . Після пробудження зі сну Людмила Бойчук зрозуміла, що це потрібно зобразити на полотні. На картині здивована риба бачить сонце та хмари подібними до ікри.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марія Показати IP 25 Липня 2015 11:04
Вітаємо художницю з відкриттям виставки))) Наснаги та натхнення у вихованні дочок та у творчості!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus