USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Колотнеча біля храму: на Рівненщині 24 людини постраждали через церковний конфлікт

11 Травня 2021 23:30
Штовханина, крики, матюччя, 24 потерпілих та одразу два кримінальні провадження. Усе – через церковний конфлікт у селі Заболоття Рівненської області. Там сталася сутичка між прихильниками Московського патріархату та Православної Церкви України.

Чому бажання помолитися призвело до бійки – у матеріалі ТСН.

Через штовханину люди не втримуються на ногах. У натовпі – крики, біля огорожі – лайка. Так войовничо у селі Заболоття з’ясовують, чий храм.

«Конфлікт виник у зв’язку з тим, що Православна Церква України безпосередньо проводила літургію, що не сподобалося прихильникам Української Православної Церкви Московського патріархату», – розповів керівник слідчого відділення Вараської поліції Сергій Бігун.

Пошкоджена огорожа – це єдине, що нагадує про конфлікт між вірянами, який стався біля церкви. Нині вона зачинена і опечатана, навіть на брамі замок. Єдині, хто тут перебуває, – поліцейські. Чергують і забезпечують громадський порядок. Щоб знову тут нічого не зчинилося, зітхає священик ПЦУ отець Віктор: «Не хочу я підходити до храму, щоб люди знов не збіглися», – коментує священник.

Каже, коли йшов молитися і не думав, що літургія закінчиться таким:

«Прийшли прихильники Московського патріархату, які перешкодили богослужінню. Ми мусили закритися в церкві. Багато вони кричали, матюкалися, обзивали», – згадує священник ПЦУ отець Віктор.

Сутички спровокували в ПЦУ, коли без дозволу зайшли у храм, переконують парафіяни УПЦ МП. Такої колотнечі, та ще й біля церкви – донині не бачили, кажуть лікарі швидкої допомоги. На виклики приїхали 2 машини, до яких одразу вишикувалися черги.

Протистояння у Заболотті почалися у 2019-му. Саме тоді, кажуть у ПЦУ, до них перейшла більшість селян. Опоненти не погоджуються. Водночас в МП хочуть судитися за визнання голосування недійсним. І пропонують ПЦУ збудувати свою церкву.

Натомість храм розбрату поліція закрила. Нині правоохоронці шукають тих, хто влаштовував релігійний гармидер. За хуліганство та самоуправство їм загрожує до 4 років за гратами. Коли ж і для кого відкриють опечатану церкву – наразі не уточнюють.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Дмитро Показати IP 11 Травня 2021 23:39
Не вводьте людей в оману. Московського патріархату немає в Україні. А релігійно-політична партія ПЦУ захоплює храми Канонічної церкви.
Анонім до Дмитро Показати IP 12 Травня 2021 09:56
церква належить громаді , і коли громада вирішила, що вона в ПЦУ немає чого привозити з інших сіл тих, хто молиться за Кіріла і путінське військо і вчиняти дебош. Так ясно?
Луч Показати IP 12 Травня 2021 07:12
Секта !
Сергій до Луч Показати IP 12 Травня 2021 10:38
Ту московську секту давно пора заборонити і визнати такою, яка загрожує національній безпеці. Ось яскравий приклад, як вони промивають мізки українцям. А потім самі ж кажуть брат на брата....
Я Показати IP 12 Травня 2021 07:12
мало треша...віряни нікого не прибили
Яке МП Показати IP 12 Травня 2021 08:29
Де ви його знайшли, у якому документі? А те, що заокеанські хазяї зустрічалися тільки з Епітафієм, значить "фас!"
Анонімкиня Показати IP 12 Травня 2021 08:31
На що тільки не здатні люди, яким не дали вогню Благодатного!!!
Олег Показати IP 12 Травня 2021 08:54
Переписати усіх, хто за рпц і лишити можливості голосувати
123 Показати IP 12 Травня 2021 08:58
при дур кува ті люди як вас жаль. погано що не маєте мізків. на полі почалась робота, працюйте. А звернутись до Бога можна і дома. Господь не забороняє, Він вас почує. Не робіть з Храму цирк який вигідний тільки московітам г.дським.
Шок Показати IP 12 Травня 2021 11:19
Хай ідуть і моляться в ращці. А не своіми діями, зневажають церкву і весь украінський народ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus