USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коли можна бити людей, розповів волинський беркутівець

27 Січня 2014 17:21
До людей можна застосувати фізичну дію й спецзасоби під час масових заворушень, але у відомчій інструкції чітко прописано як і коли. Про це розповів волинський беркутівець.

Після закритого засідання ветеранів спецпідрозділу «Беркут» сьогодні, 27 січня, екс-спецпризначенець розповів коли можна бити людей.

«Правоохоронці повинні діяти на упередження, тобто, професійно-підготовлені працівники повинні вміти визначати, перш за все, провокатора, підбурювача, який спонукає інших до вчинення правопорушень. Якщо виникає загроза до вчинення групового порушення правопорядку, то працівники міліції, повинні діяти в межах закону, в тому числі застосувати засоби фізичного впливу, спеціальні засоби, але винятково у ставленні до тих осіб, які вчиняють правопорушення»,- розповів силовик.

КОЛИ МОЖНА СТРІЛЯТИ І БИТИ ЛЮДЕЙ

Про це говорить відомча інструкція для «Беркута».

Застосування світло-шумової гранати дозволено під час масових заворушень на відстані, не менше як, 2 метри від громадянина. Кидати гранати у натовп – суворо заборонено.

Застосування пристроїв сльозогінної дії дозволено під час масових заворушень на відстані, не менше як, 2 метри від громадянина. Беркутівці використовують гранати «ТЕРЕН-6».

Прицільну стрільбу з травматичної зброї з патронами, з гумовими кулями дозволено застосовувати у випадку групових порушень громадського порядку, але на відстані не менше 40 метрів і в нижню частину тіла, тобто стріляти можна по ногах.

Згідно внесених змін у постанови Кабміну,- дозволено використовувати водомети. З цього приводу міжнародні конвенції, під якими підписана Україна, забороняють використовувати цей спецзасіб, коли на вулиці позначка термометра опустилася нижче нуля. Такі дії прирівнюють до катувань.

Хто перевищує службові повноваження, згадно із законами України, має нести кримінальну відповідальність.

«Те, що говорять про «роботу» спецслужб із-за кордону – міф, знущаються над людьми самі ж українці. Ми спілкуємося з тими, хто у відряджені в Києві. Працівники волинського «Беркуту» засуджують перевищення повноважень і самі не допускають цього», - каже ветеран служби.

Колишні працівники волинського спецпідрозділу «Беркут» створили асоціацію ветеранів і пенсіонерів цієї структури. Під час найближчих зборів планують підготувати відповідний лист у Міністерство внутрішніх справ України з пропозицією зробити розпізнавальну нумерацію працівників спецпідрозділу, щоб у випадку перевищення службових обов’язків, можна було ідентифікувати персону й притягнути до відповідальності.

Такий крок буде й певним стимулом до підвищеної відповідальності, каже беркутівець, який стримуватиме людей в шоломах не порушувати закон.

Ім’я та прізвище співрозмовник попросив не називати, адже побоюється стати жертвою переслідувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
боголюби Показати IP 27 Січня 2014 17:33
Все таки гуманние у нас закони, только как их применять когда идет на тебя толпа, готовая разорвать?
НЕЛУЧАНИН до боголюби Показати IP 28 Січня 2014 12:06
сам ти толпа. той самий беркут людей доводить до агресивних дій.
дідо Показати IP 27 Січня 2014 17:44
16 січня вчинили групове правопорушення у ВР. Беркут повинен був дубинками розігнати фальсифікаторів.
Корінний лучанин до дідо Показати IP 27 Січня 2014 19:19
Шановний, а чи не скажеш , яким ЗАКОНОМ передбачено існування такого спецпірозділу БЕРКУТ?! До чого це я? Анатолій Гриценко відповідально заявив що БЕРКУТ - ця структура є незаконним озброєним формуванням!!!
дідо до Корінний лучанин Показати IP 27 Січня 2014 19:21
Чого Гриценко мовчав, коли працював в уряді.
Корінний лучанин до дідо Показати IP 27 Січня 2014 19:37
А він працював у МО 2005 - 2007р. Потім депутатом по нинішній час, але написав заяву про складення депутатських повноважень! Завтра на сесії буде присутній. Цю інфу він сказав як депутат ВР, з його слів-ВІДПОВІДАЛЬНО!
Тарасово до Боголюб Показати IP 27 Січня 2014 19:00
Якщо не здібний працювати в таких умовах , доцільно змінити професію
4554 Показати IP 27 Січня 2014 21:32
Стріляти і бити людей взагалі неможна!!!! Ніколи і ніде.
Я Показати IP 28 Січня 2014 05:54
Пассажирский автобус с туристами из Польши накануне был захвачен украинскими националистами на трассе Львов-Краковец. Бий поляків!!!
НЕЛУЧАНИН до Я Показати IP 31 Січня 2014 15:17
і де ти таку брехню вичитав ?
відповідь Показати IP 28 Січня 2014 08:17
Гриценко це ще той "авторитет". Провокатор.
Ми Показати IP 28 Січня 2014 09:44
Це не Янукович створив ці підрозділи а попередні президенти, Луценко, Гриценко, Тимошенко.....Чому не розпустили ???????
Корінний лучанин до Ми Показати IP 28 Січня 2014 17:55
Ну люди добрі, пишіть справедливі зауваження! НЕ придумуйте та не фантазуйте якщо не маєте належної інформації, або хоча б читайте та слухайте інші джерела. ГРИЦЕНКО ПРАЦЮВАВ В УРЯДІ МІНІСТРОМ ОБОРОНИ І ДО ЦИХ СПЕЦПІДРОЗДІЛІВ З НАЗВОЮ БЕРКУТ НЕ МАЄ НІЯКОГО ВІДНОШЕННЯ ! Він був проти їх створення і подав ПОЗОВ ДО СУДУ на незаконність їх існування ! В нас чисельність ВВ більша ніж УКРАЇНСЬКОЇ АРМІЇ !! Це не є таємницєю! Та і боєздатність АРМІЇ дуже низька через НЕДОФІНАНСУВАННЯ ! А незаконний БЕРКУТ потрібен нинішній владі для свого захисту ! Події в ніч на 1грудня 2013р показали для чого цей , так званий БЕРКУТ потрібен!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus