USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За закритими дверима: надіємося на мир і готуємося до війни

27 Січня 2014 13:32
Ветерани правоохоронних органів, ветерани спорту узгоджували спільний план дій на майбутнє, щоб на Волині не допустити кровопролиття.

Круглий стіл відбувся у Палаці культури міста Луцька за закритими дверима сьогодні, 27 січня. Попри те, що зібрання було «не для всіх», кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини вдалося поспілкуватися з беркутівцями у відставці.

Більше двох десятків чоловіків обговорили створення громадської організації на Волині, яка буде певним буфером між людьми, які протестують з одного боку, і правоохоронцями - з іншого. З їхніх слів, головна мета об’єднання зусиль – не допустити кровопролиття в Лесиному краї.

«Ми не можемо сидіти вдома склавши рук. Потрібно створити легалізовану громадську організацію, яка матиме повноваження не допускати знущань над мирними людьми та розправу над правоохоронцями. Ми захищатимемо дві сторони. Бо це не є нормально, коли йде міліціонер у формі додому, а над нам вчиняють розправу тільки через те, що він у формі. Це також людина, у якої є сім’я, діти. Неприпустимі й дії правоохоронців, які знущаються над майданівцями. На Волині такого не має бути», - кажуть учасники закритої наради. Та додають: «Ми вміємо це робити і мусимо це робити. Більшість міліціонерів на Волині є нормальні люди, вже інше питання, які накази вони виконують і хто ними керує. Ми будемо співпрацювати з людьми честі й совісті, щоб заслужити довіру в наших краян".

Силовики у відставці бачать три можливих сценарії розвитку подій:
1. Коли влада й Майдан знайдуть компроміс, розпустивши уряд.
2. Радикалізм людей, який збільшується, може спричинити громадянську війну.
3. Введення надзвичайного стану в країні призведе до розвитку підпільних рухів опору.

Кажуть, що надіються на перший варіант, але не відкидають ймовірність інших. Стати членом загонів самооборони зможе кожен, за умови написання відповідної за’яви. Але це буде закрита організація для людей, які мали проблеми із законом чи біографія заплямована аморальними вчинками.

Після вступу до лав «миротворців», чоловіки проходитимуть спеціалізовану підготовку, щоб вміти себе вести у тих чи інших ситуаціях. Легалізувавши ГО, учасники загонів самооборони матимуть повноваження передбачені Законом України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону»: припиняти правопорушення, при необхідності, якщо виникає загроза життю і здоров’ю людей, застосовувати засоби фізичного впливу, використовувати спецзасоби, на придбання яких дає дозвіл МВС.

Після організації обласного штабу, ветерани правоохоронних органів створять підрозділи й в районах. Поки не створена організація, яка діятиме в рамках законів України, учасники закритого засідання закликали усіх діяти згідно з Конституцією, яка дає право захищати себе й ближніх під час мирних заходів протесту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Семен Показати IP 27 Січня 2014 15:32
Что за фото такое?
800 Показати IP 27 Січня 2014 16:28
схоже на тітушок в законі
Олені Показати IP 27 Січня 2014 18:49
"Закрити двері" - тобто щоб чужі не знали, інкогніто!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus