USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Коли Саакашвілі працював в Одесі, проти нього «не сильно» розслідували справи - Дмитро Сус

23 Грудня 2017 23:12
Екс-слідчий ГПУ Дмитро Сус розповів, що Коли Міхеїл Саакашвілі працював в Одесі керівництво наказувало «не сильно» розслідувати справи проти нього.

Проти Саакашвілі і представників посольства Грузії можна було заводити справи. Зокрема по їхніх махінаціях через магазин «LouisVuitton».

Про це в ефірі програмиFACE2FACE з ТетяноюДаниленко нателеканалі ZIK заявив екс-слідчий ГПУ Дмитро Сус.

«Була певна схема. Представники посольства Грузії в Україні мали можливість відшкодовувати собі кошти витрачені на нашій території через ПДВ. Вони не придумали нічого розумнішого, ніж брати квитанції у магазині «Louis Vuitton». На їх фоні вони готувати звіти. Саме так грузини відшкодували собі 20 мільйонів гривень», – розповідає гість програми.

Очевидно, що у схему із магазином «Louis Vuitton» були замішані самі працівники, зазначає екс-слідчий ГПУ.

«Щоб ви розуміли, це було не так, що представники посольства Грузії приходили в магазин і купували ремінець чи курточку… Квитанцій було настільки багато, що складалося враження, що їх зі смітників діставали. Очевидно, була змова із працівниками «Louis Vuitton». Ви ж розумієте, на чеках є дата. І очевидно, що кожних двадцять хвилин новий пояс одному чоловіку не потрібний», – говорить Дмитро Сус.

Гість студії пригадує, що тоді була вказівка не сильно вмішувати у судах, коли розглядатиметься ця справа щодо повернення коштів. Схоже на те, що вже тоді була якась домовленість.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, що 22 грудня СБУ вручила повістку на допит Саакашвілі.

18 грудня Саакашвілі прийшов в Генеральну прокуратуру України, куди його викликали на допит, проте на сам допит йти відмовився.

Як відомо, Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук за трьома статтями Кримінального кодексу: замах на злочин (ч.1 ст.15), злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили кілька осіб (двоє або більше) (ч.2 ст.28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч.2 ст.256).

8 грудня правоохоронці затримали екс-голову Одеської ОДА. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі організував акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного угруповання екс-президента України Віктора Януковича і бізнесмена Сергія Курченка у припиненні їхнього кримінального переслідування. А вже
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВОЛОДЯ ЗГОРАНСЬКИЙ Показати IP 24 Грудня 2017 06:00
КЛОУН З ЦИПКРМ ПОВИНЕН ГАСТРОЛЮВАТИ ПО КРАЙНАМ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus