USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Коли в обласній поліклініці наведуть лад з чергами?

11 Лютого 2011 11:51
Пацієнти поліклінічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні скаржаться на довжелезні черги біля кабінетів лікарів та брак місця у коридорах.

В коридорах поліклінічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні щодня збирається до тисячі хворих. Люди невдоволені тим, що просиджувати в чергах доводиться годинами. З іншого боку, вони всі прагнуть потрапити на прийом до обласного спеціаліста.

«Як на ринку в базарний день»

«Я вже не вперше приїжджаю сюди з Локач. І завжди такі черги у коридорах. Можливо, треба більше приміщення? Щоб не було стільки людей у коридорі, ще й хворих…», - бідкається пацієнтка Людмила.

Іван Остапчук, що приїхав на прийом з одного з сіл Ківецівського району, каже, що як перший раз зайшов до поліклініки – вжахнувся. «Якось бог милував до тих лікарів бігати. А тут припекло. Зайшов – Матір Божа! Не протиснутися. Як на ринку в базарний день».

Люди під кабінетами сваряться, часто не можуть розібратися, «хто крайній» у черзі. Тут – як у бородатому жарті – під кожним кабінетом три черги. Одна – на прийом, інша – «по блату», третя «я тільки запитаю».

«Побудуємо більше – приїде вся область», - головрікар

Як пояснює головний лікар обласної лікарні Іван Сидор, поліклініка розрахована на 150 чоловік, а щодня приходить близько тисячі.

«Скажіть, будь ласка, а як ще її розширити? Побудувати восьмиповерхову? Тоді взагалі прийде вся область», - каже Сидор.

«Але ж усі ідуть. От якийсь день було 1200 чоловік. Ну, це ж неймовірно! А ви підіть у Рожищенську, Ківерцівську, Локачинську чи Турійську лікарні, то вже в той час, в першій годині, нікого немає. А всі тут – і це кожний день так», - продовжив свою думку Іван Сидор.

«Ми повинні приймати по направленню. Але більша половина без них. А не прийняти, це буде зараз бунт – всі підуть на площу з транспарантами і будуть кричати», - каже керівник лікарні.

За словами головного лікаря області, «всі хочуть потрапити на прийом до обласного спеціаліста, проте лікарня не безрозмірна».

«Якби у нас було лише 150 чоловік, і люди йшли б по направленнях, то спеціалісти всіх би прийняли», - зауважив Іван Сидор.

Таки гряде розширення?

Іван Сидор погодився, що така проблема існує та запевнив, що її невдовзі вирішать.

«Весною ми будемо «переселяти» фізіотерапевтичне відділення, тобто розвантажимо другий поверх. І будемо розширяти поліклініку, поліпшувати умови, щоб там не було черг», - поділився своїми планами лікар.
Щоб у репортера «ВН» не залишилося жодних сумнівів щодо серйозності намірів, Іван Сидор у присутності журналіста негайно телефоном доручив одному із своїх підлеглих повідомити районні лікарні про те, що обласна поліклініка не буде приймати хворих без направлення.

«Наприклад, там, де є ультразвукова діагностика, то не направляти до нас на неї. Для чого тоді їм УЗД? На це ж використовуються гроші із державного бюджету. Якщо ні, то хай нам дають той бюджет, ми побудуємо ще одну лікарню і будемо працювати тут самі» - зазначив Іван Сидор.

Довідково:

11 лютого – Всесвітній день хворого. Він встановлений у 1992 році Іваном Павлом ІІ, щоб привернути увагу суспільства до догляду за хворими і немічними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Олександр Пиза Показати IP 11 Лютого 2011 12:00
П О Р Я Д О К Н Е Н А В Е Д У Т Ь Н І К О Л И !
Стрийко до Олександр Пиза Показати IP 14 Лютого 2011 11:32
Прекрасна відповідь депутата міськради! Дуже показово...
глаша Показати IP 11 Лютого 2011 14:41
лікарям ці черги набридають,бо то скількох людей треба вислухати!!!але разом з тим то їхні заробітки.Скільки то хабаря дадуть люди які хочуть потрапити на прийом?
Гість Показати IP 11 Лютого 2011 18:48
Луцька районна поліклініка. Візит до гінеколога. о 8.00 я знаходжусь під кабінетом, лікар приймає з 9.00, я з третя в черзі. Ну от і 9.00 нікого немає, 9.15 з'явились. Черга назбиралась жіночок з 20. Мало того лікар не приймає, всім медсестра видала талони на заг. аналіз крові (без винятку). Вся черга побігла в лабораторію, а там ще 20 таких черг, і беруть кров 2 лаборантки. В результаті попала я на прийом до лікаря о 13.30. А скільки перерв на каву було, вам не передати, а скільки по блату, а скільки разів лікар виходила з кабінету. В черзі сиділа жіночка вагітна місяць сьомий (судячи з кругленького животика) з маленькою дитиною років двох. Дитина встигла виспатися і поїсти (того що мама завбачлива взяла з собою, видно не перший раз). Лікар оглядав рівно 5 хв. Так що красно дякую за такий прийом в районній поліклініці,ніколи не забуду, хоча й було це давно. Там я більше не була із 2001 року. Та й про кваліфікацію такого лікаря і мова йти не може. От і судіть чому така навала в області.
:) до Гість Показати IP 12 Лютого 2011 07:16
до гостя Ви праві багато в чому.Все ж з вами не погоджусь,що в лікарів інших закладів кваліфікація краща.Бо дитина,яка сама вступила до вишу і сама вчилась (іноді дуже добре !)потрапить на роботу аж ніяк не до цієї лікарні. І в обласній так само йдуть знайомі без черги і каву п"ють,і лікар виходить 10 раз з кабінету. І часто не гіршу консультацію і безкоштовно можна отримати в поліклініці за місцем проживання.
пацієнтка Показати IP 11 Лютого 2011 19:28
А приймають без направлень не тому,що так бояться мітингів з транспорантами, і не тому,що так хворих шкода,а тому ,що за це лікарня отримує від пацієнтів "благодійні внески".А хвора людина й згодна заплатити,щоб отримати фахову консультацію.
4ur Показати IP 12 Лютого 2011 22:28
що ж, до того йде, що скоро не буде до кого звернутися по допомогу. Церкви ростуть як після дощу, тільки моляться чомусь Мамону Мамона и Мамон Мамона и Мамон м. 1. Бог богатства и наживы (у некоторых древних народов) Толковый словарь Ефремовой. Т. Ф. Ефремова. 2000. Бог нам всім суддя...
4ur Показати IP 12 Лютого 2011 23:02
А ви підіть у Рожищенську, Ківерцівську, Локачинську чи Турійську лікарні, то вже в той час, в першій годині, нікого немає. А всі тут – і це кожний день так», - продовжив свою думку Іван Сидор. А ви візьміть штатний розпис тієї ж Турійської лікарні, та подивіться роки народження лікарів, чи є там багато молоді? Та на їх зарплати. І ще пропоную без попередження журналістам навідатись в стаціонар, послухати хворих, в тій же лікарні. А взагалі то кому потрібні ті селюки, з них же і взяти нічого, щоб відбити затрати на освіту. От хто ще має гроші та бажання вижити, той їде в місто, а інші, в основному старі безпомічні люди, які весь вік пропрацювали, тихенько помирають, нікому не потрібні... От так і вирішується проблема дефіциту пенсійного фонду...
маша Показати IP 21 Листопада 2014 13:46
Просто потрібно вчасно на роботу приходити , не виходити за годину по 5 раз на перекури і без черг не водити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus