USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Комаровський розповів, чи врятують медичні рукавички від COVID-19

20 Травня 2020 16:11
Авторитетний український педіатр Євген Комаровський розповів, чи врятують гумові рукавички від коронавірусної інфекції.

Насамперед лікар нагадав, що інфікуватися коронавірусом можна у випадку потрапляння бактерій на слизисті оболонки рота, носа чи очей. Наприклад, якщо вам під час відкривання дверей потрапить на руку вірус і ви цієї рукою торкнетеся обличчя. У такому разі рукавички не врятують, адже на них теж можуть потрапляти бактерії.

«Я звертаю увагу на те, що медичні гумові рукавички придумали не для того, щоб їх використовували про всяк випадок. Вони мають конкретні показання для використання – для того, щоб захистити руки людини, котра контактує з кров’ю чи виділеннями іншої людини, від хвороб, які передаються через кров. Аби медичний працівник не ризикував власним життям, він одягає рукавички, – пояснив Комаровський. – Також рукавички потрібні тоді, коли людина постійно стерилізує руки, обробляє їх різними хімічними речовинами».

Лікар акцентував, що гумові рукавички особі, яка виходить у магазин за продуктами, не потрібні – краще ретельно і своєчасно мити руки.

Окрім того, Комаровський наголосив, що більшість, на жаль, не знає, як правильно знімати рукавички, аби не інфікуватися, та додав, що через високу ціну багато хто використовує одноразові гумові рукавички кілька разів.

«А що після зняття рукавичок? Уявіть, скільки непотрібного сміття ми викидаємо в навколишнє середовище, використовуючи рукавички», – сказав лікар і закликав своїх підписників не панікувати, адже насамперед рукавички потрібні лише медикам.
Читайте ще: «Це потрібно вашому здоров’ю». Як Комаровський радить відпочивати цього літа
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus