USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Комісія міськради – за створення Центру патріотичного виховання молоді у Луцьку

24 Березня 2016 12:20
Оновлений варіант проекту рішення про створення Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді пропонують депутатам Луцької міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму 24 березня.

Помічник депутата міськради Павла Данильчука Тетяна Ленартович повідомила, що автори проекту рішення про створення КЗ «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді міста Луцька» врахували зауваження, які пропонувалися під час обговорення. Отже, на розгляд депутатів виносять оновлений варіант документа. Так, зміни стосувалися пункту про фінансово-господарську діяльність закладу – виключили речення про підприємницьку діяльність, адже комунальний заклад є неприбутковою установою.

З її слів, не на часі обговорення структури закладу, адже спочатку передбачається обрання його керівника на конкурсній основі. Після цього керівник разом із засновником центру (Луцької міською радою) обговорять структуру закладу.

Основними напрямками діяльності центру повинні бути координація патріотичних заходів у Луцьку спільно з органами місцевого самоврядування, історико-краєзнавча робота та посилення військового виховання. З її слів, мінімум 50% учнів луцьких шкіл зможуть навчатися поводження зі зброєю у новоствореному центрі. На першому етапі функціонування закладу можна об’єднати зусилля, наприклад, зі школою №22, де відновлено тир.

Говорячи про приміщення, у якому функціонуватиме заклад, Тетяна Ленартович зауважила, що пропозиції щодо використання приміщень комунальної власності зможуть напрацювати громадські організації.
На функціонування Центру вже передбачено 350 тисяч гривень у рамках міської програми національно-патріотичного виховання, тож на першому етапі цієї суми буде достатньо. Через юридичні нюанси центр, ймовірно, запрацює у червні-липні цього року. Структура та кількість штатних одиниць затверджуватиметься згодом окремим рішенням міськради, а координуючим виконавчим органом міськради буде відділ у справах сім’ї та молоді.

На запитання члена комісії Миколи Собуцького про те, хто працюватиме у Центрі, Тетяна Ленартович відповіла, що сподіваються залучити до роботи з молоддю демобілізованих учасників АТО. Під час написання проекту рішення, з її слів, врахували досвід роботи подібних комунальних центрів в інших містах України, наприклад, в Івано-Франківську, Сумах та Одесі.

Члени комісії одностайно рекомендували підтримати проект рішення.

Нагадаємо, що раніше на підтримку ініціативи створення такого центру висловилися у бюджетній комісії міськради.

Під час сесії міської ради у лютому обранці міської громади не підтримали проект рішення про створення комунального закладу, тож документ знову виноситимуть на їхній розгляд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дана Показати IP 24 Березня 2016 12:39
В нас вже є пласт!
Олег до дана Показати IP 25 Березня 2016 13:45
Ну васне є, але йому дуже не переливки... Сприяння у розвитку особливого не має, хіба що власними зусилсями виграємо проекти і лобіюємо фінансування великих заходів але не лише в грошах і заходах щастя, у нас 100 дітей і не має де з ними займатися, причому їх 100 не на папері а по факту, які ходять щоб ставати кращими.
поціновувач Показати IP 24 Березня 2016 13:00
По центру Бунда? Так нічо цяцьки...
кореш Показати IP 24 Березня 2016 13:31
А керівником Центру буде Данильчук,він же тренував своїх "бійців" перед Палацом культури,після розгрому управління міліції. "Досвід" в Данильчука зашкалює.
Бе Показати IP 24 Березня 2016 14:22
Всі хочуть таку роботу. Сидіти в теплому кабінеті, пити каву і паперами звітувати - що проведено і скільки. Це не будинки будувати на свіжому повітрі.
Олег до Бе Показати IP 25 Березня 2016 09:06
а хто тобі заважає.....
Кепсько Показати IP 24 Березня 2016 14:49
Дали б краще ці гроші на спрудження памятника Степану Бандері. Ось і було б конкретне патріотичне виховання.
Анонім до Кепсько Показати IP 24 Березня 2016 21:04
памьятник хай будують шанувальники

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus