USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.90

Комісія облради виявила низку порушень волинських лісгоспів

8 Лютого 2018 13:12
У ході обстеження 22 лісових господарств області тимчасова комісія облради виявила низку порушень.

Про це йшлося під час засідання позачергової 18-ї сесії облради 8 лютого.

Голова тимчасової комісії з питань, що виникають у сфері лісових відносин, Анатолій Грицюк розповів, що більшість директорів лісгоспів і лісівників не допустили комісію для обстеження лісових масивів. Через це він був змушений надсилати запити на отримання інформації, відповіді на які не завжди містили об’єктивні дані.

Анатолій Грицюк зауважив, що ще минулого року в результаті діяльності комісії було підготовлено звіт, де вказано основні порушення, які виявили депутати.

Так, щорічно норми вирізання лісу не відповідають показникам насаджень. Лише за минулий рік було заготовлено 1,15 мільйона кубів лісу, це переважно хвойні, твердолистяні та м’яколистяні породи. Окрім того, за даними лісівників за 2017 рік на Волині було зареєстровано 26 пожеж. Цю цифру Анатолій Грицюк піддав сумніву, на його переконання пожеж було менше, але завищені дані подали навмисне, аби здійснити додаткові вирубки лісу. Загалом було зафіксовано 973 випадки несанкціонованої вирубки лісу, через що збитки сягнули 4 мільйонів гривень.

Анатолій Грицюк зазначив, що зменшення площі лісів пов’язане також із тим, що було ліквідовано таку професію, як лісокультурники, котрі проводили насаджування та доглядали за ними.

Ще одна нагальна проблема – боротьба з шкідниками, адже 7% лісу пошкоджено хворобами та шкідниками, зокрема верховим короїдом. «І вирубка лісу – це єдиний метод боротьби зі шкідником у Європі», – відзначив Анатолій Грицюк.
За словами голови тимчасової комісії, чи не найбільше його обурило, однак, те, що на території природно-заповідного фонду «Воротнівська дача» триває будівництво дач і гаражів, а до самих споруд веде дорога протяжністю близько кілометра. Територія, де відбувається будівництво, своєю чергою, обгороджена шлагбаумами.

Наостанок Анатолій Грицюк попросив депутатів підтримати продовження діяльності комісії з питань, що виникають у сфері лісових відносин.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик звернув увагу на те, що до складу комісії не входить керівник управління лісової галузі, хоча «він мав би входити в цю комісію першочергово».

Депутат Святослав Кравчук, своєю чергою, наголосив, що звіт, підготовлений комісією, потрібно направити на розгляд правоохоронним органам, аби ті розпочали слідство щодо порушень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Еколог Показати IP 8 Лютого 2018 13:44
Перевірте краще військовий лісгосп!!!!! Там порушень більше ніж у всіх державних лісгоспах Волинської області!
Вася до Еколог Показати IP 8 Лютого 2018 13:59
Бондара у тюрму за кришування!
ліс Показати IP 8 Лютого 2018 15:47
Шановні поки ви будете охкати-да ахкати ліси Волині стануть пустелями Волині а поміж ци пустель будуть плавати великі чорні джипи в яких сидітимуть зажирілі охоронці лісу .Тут і буде їм кінець !!! Від пророка. Правда і решта волинян це зрозуміють потім
333 до ліс Показати IP 8 Лютого 2018 16:42
недовго їм жирувати і їздити на чорних джипах , думаємо що терпець увірветься в людей , і те все п...ло на чолі з мальтійським баригою знесуть к є....ням, головне щоб вони не повтікали , а всіх тих скоробагатьків які не знають куди гроші втикнути від крадіжок лісу люди знають в лице і по містах по селищах по селах, втікати не буде куди хіба в ліс який вирізають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus