USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кому дістанеться «Золота рукавичка»? ФОТО

19 Січня 2012 09:37
У Луцьку лише в одному закладі тренують дітей-боксерів. 120 хлопців безкоштовно займаються в клубі «Золота рукавичка». Також тут розміщено чи не єдиний в місті ринг.

З часу заснування у 2006 році, установою опікується ДКП «Луцьктепло». З коштів підприємства оплачуються комунальні послуги, а приміщення котельні, в якому обладнали клуб і тренуються спортсмени, знаходиться на балансі «Луцьктепла».

Однак нещодавно Федерація боксу Волині запропонувала передати «Золоту рукавичку» управлінню освіти муніципалітету. Керівники ДКП – проти.

Зі слів генерального секретаря федерації Петра Боярчука, у 2010 році на базі клубу відкрили відділення боксу комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа № 2». Наразі тут працює три тренери, які отримують заробітну плату з фондів управління освіти. Тож він вважає передачу «Золотої рукавички» логічним рішенням.

Водночас він розповів, що керівники «Луцьктепла» запропонували підписати новий партнерський договір. «Вони пропонують, аби ми самостійно платити за комунальні послуги. Але в нас діти займаються безкоштовно. Де ми маємо знайти ці гроші?» - запитує спортивний функціонер.

Це було ще одним чинником, який спонукав федерацію запропонувати мерії такий крок.

Перший заступник директора ДКП «Луцьктепло» Дмитро Дубняк обурений такою ініціативою спортсменів. Мовляв, у 2006 році провели ремонт та облаштування клубу за кошти підприємства з того ж року – платять за комунальні послуги. «А тепер нам скажуть «дякую» і заберуть. Ми – проти», - заявив посадовець.

Водночас він відмовився коментувати закиди щодо змін умов підписання договору.

Начальник міського управління освіти Олег Гребенюк не проти передачі. Щоправда, зі своїми застереженнями. «Для початку ми вивчимо фінансову ситуацію в клубі. Його ж потрібно наповнити кадрами. Після затвердження бюджетів всіх закладів, які знаходяться на балансі управління, та вивчення ситуації – приймемо конкретне рішення», - зазначив він.

Керівника освітян частково підтримує голова «молодіжної» комісії міськради Павло Данильчук. Він – проти ініціативи федерації. Мовляв, в управління освіти – грошей небагато. «Цьогоріч у навчальних закладах через нестачу коштів проводитимуть оптимізацію та скорочення ставок. Їм і так не вистачає грошей. Для чого їм лишній вантаж?» - каже депутат.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності мерії Тарас Яковлев запевнює, що питання передачі – технічне. «Його мають вирішити між собою сторони. Можу додати, що закривати його не будуть. У клубу є певні борги, але це – незначні суми… Будемо думати над шляхами їх ліквідації», - зазначив він.

Зрештою, 16 січня члени депутатської комісії з питань комунального майна та приватизації Луцької міськради відвідали приміщення «Золотої рукавички», поспілкувалися з спортсменами та вирішили під час стаціонарного засідання, яке відбудеться 20 січня, зустрітися з представниками ДКП «Луцьктепло» та управління освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Сурма Показати IP 19 Січня 2012 11:15
"...Зі слів генерального секретаря федерації Петра Боярчука, у 2010 році на базі клубу відкрили відділення боксу комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа № 2...», отак зайшли собі в чужу хату, та нікого не питаючи щось собі там відкрили. То давайте зайдемо у кабінет Боярчука або Гребенюка та відкриєм там цірульню чи клуб благородних дівиць, а тоді логічно передамо ці кабінети в приватні руки.
Ростік Показати IP 19 Січня 2012 15:09
Боярчук Петро, взагалі одіозна фігура в боксі. Він пес цербер вічного та незмінного ВАЙНЕРА Генадія Яковича, який ще в часи перебудови перебуваючи на посаді тренера-викладача продавав дитячий інвентар, а талони на харчування (були такі) продавав на ліво та на право. Ну зараз ВІН перець. Очолює понад 6 років ФЕДЕРАЦІЮ БОКСУ ВОЛИНІ, а мабуть вже забув як продав попередню "ЗОЛОТУ РУКАВИЧКУ" за реальні кошти. Нічого пореводить цю із тепла в освіту і ще кудись, і ця пропаде безслідно.
Ветеран боксу - майстер спорту СРСР до Ростік Показати IP 19 Січня 2012 16:46
Ростику всі прекрасно знають, що золоту рукавичку, яка працювала раніше на вул. Леніна продав Сава, який прийшов туди стручком з баскетболу, а зараз очолює Волинський Удар. Це була велика втрата, бо це був гарний зал, звідти вийшло багато чудових людей, які знають правду про Волинський бокс і Вайнера, який зумів провести останій чемпіонат СРСР. Таких ветеранів треба шанувати, а він ще багато корисного може подарувати Волинському боксу
Янек Показати IP 19 Січня 2012 15:48
Когда,наконец,прекратят чесать языком завистники?Некоторым до Боярчука и Вайнера очень долго расти и расти!А-Боярчук?Он настоящий тренер-отец.Большое спасибо ему за наших детей!!!!!!!!! А недоброжелатели пусть подавятся от злости!
Батько сина Показати IP 19 Січня 2012 16:03
Я дуже задоволений тим, що моя дитина займається в клубі "Золота рукавичка", а саме в того "тренера-отца" Боярчука П.В., де заняття проходять абсолютно безкоштовно, на відміну від інших установ і організацій, де потрібно платити щомісяця чималі гроші... Дитина дуже задоволена навчально-тренувальними заняттями з боксу. Надіємось на позитивне вирішення цієї негативної ситуації і всіх дітей, в тому числі і мого сина, не "викинуть" на вулицю, де нічого доброго в плані морального і фізичного виховання малюки не здобудуть...
Перехожий Показати IP 19 Січня 2012 16:03
Так потрібно спочатку СТВОРИТИ а потім ВІДДАВАТИ !!!! ПРИВИКЛИ ТІЛЬКИ ВІДНІМАТИ І ВІДБИРАТИ СИЛОЮ! Зробіть конкуренцію і доведіть протилежне!
АнДрІйКо Показати IP 19 Січня 2012 16:15
Наш боксерський клуб найкращий і тренери наші найкращі...
BOXER Показати IP 25 Січня 2012 22:18
нах.. ця п...ж Боярчук і Вайнер класні тіпи і якби золотої рукавичкі не було б всі ці пацани на вулиці пропадали б . Адже зараз так мало боксерських клубів де безплатно можна займатись класним боксом.
Льоха Показати IP 1 Лютого 2012 19:54
Клуб 'Золота Рукавичка' найкращий та найсильніший клуб з усіх клубів Волинської області. Тренера найкращі та найдбайливіші люди. Я й надалі хочу займатися боксом в цьому клубі- томущо він найкращий!!!
Алег Показати IP 16 Листопада 2012 15:17
Де саме знаходить клуб?
Андрюха Показати IP 2 Грудня 2012 15:30
я з Льохуй згоден що ми сильніші і Тренера найкращі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus