USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Комунальникам» Волині хочуть запропонувати сортувати сміття

19 Червня 2013 17:53
Працівникам ЖКП та управлінь, пов’язаних із житлово-комунальною сферою, хочуть розповісти, яку користь може принести роздільне збирання сміття.

Про це стало відомо під час наради під час наради за участю перших заступників голів райдержадміністрацій 19 червня.

Директор ТзОВ «Вторма-Луцьк», яке займається утилізацією вторинних відходів, Микола Покровськийрозповів, що підприємство готове купувати за власні кошти вторсировину, якщо її прийматимуть, наприклад, у ЖКП Луцька.

Зокрема, він зазначив, що це стосується макулатури та пластикові пляшки. Ще підприємець запропонував виготовити і встановити зручні контейнери для роздільного збору сміття.

Мовляв, за підрахунками, з 1 тонни побутових відходів, які вивозять на полігоні у Брищі, можна отримати 30% корисної вторсировини. А це допоможе зекономити гроші за рахунок зменшення кількості машино-рейсів спецтехніки для вивезення сміття.

Вислухавши інформацію про це, заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко запитав, чи готові на підприємстві здійснити навчання працівників сфери ЖКГ щодо роздільного збору сміття, якщо в облдержадміністрації розроблять графік таких «кущових» нарад. На це перший віце-губернатор Волині отримав ствердну відповідь.

Нагадаємо, раніше луцька влада відмовлялася від сортування сміття, мотивуючи це відсутністю на Волині сміттєпереробного заводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Грыцько Показати IP 19 Червня 2013 20:41
Тут бы хоть в мусорник кидали, а они: "сортувати"...
андрiй76 Показати IP 20 Червня 2013 01:50
Давно пора це зробити.Нормальна європейська практика.А ще потрібно наших людей навчити не "згрібати все в один мішок",а викидати мусор за призначенням...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus