USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Проєкт «Чистий Луцьк»: школярів на екскурсіях вчать сортувати сміття

12 Грудня 2022 19:30
У міському центрі управління відходами учнів початкових класів в ігровій формі вчили сортувати сміття.

Екоакція відбулась під час екскурсії у рамках проєкту «Чистий Луцьк», – розповів Суспільному Волині керівник Сергій Михалевич.

За словами Сергія Михалевича, екскурсії для школярів планують проводити не лише у міському центрі управління відходами, а й на полігоні.

«Це буде яскравий приклад, як не потрібно працювати із відходами. Все-таки, треба не захоонювати, а приїздити, сортувати та переробляти», – каже керівник проєкту.

На вивчення екології для учнів початкових класів виділено чимало годин, – розповіла вчителька Ольга Горак. За її словами, дітей ще змалку треба вчити сортувати сміття.

Читати ще: «За потреби відкриємо ще кілька»: як працює перший у Луцьку центр управління відходами

«Вони знають, що у нас є спеціальний контейнер для батарейок. Кожного разу, коли йдемо на екскурсію ми сміття на вулиці не викидаємо, бо якась пташка чи собака підбере», – розповіла педагогиня.

Мирослава Янчук на екскурсію привела сина. За словами жінки, у їхній родині сортують сміття давно, відколи переїхали у власний дім.
Каже: «Окремо у нас йде на компост таке продуктове сміття. Тому поділ у нас є давно. Дитина до того привчена. Як дітей привчати? Кажу: коли батьки будуть це робити – дитина буде це сприймати, як норму».

Як розповів Сергій Михалевич, центр управління відходами планують модернізувати, щоб діти у мультимедійній формі могли навчатися, як правильно працювати з відходами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Додік Показати IP 12 Грудня 2022 22:18
Сортувати, щоб потім вкинути в "спільний" контейнером? Де є контейнери для роздільного викидання сміття? - Нема нхя...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus