USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Конфлікт луцької АС-1 та підприємця: з підземного туалету хочуть зробити торговий центр

7 Серпня 2018 12:25
Власник магазину поблизу АС-1 звинувачує представників автостанції у нищенні майна, а ті, своєю чергою, заявляють про спроби рейдерства та підкупу з його боку. На проблемній ділянці розташований підземний туалет, який у перспективі можуть реконструювати під торговий центр.

Про це стало відомо після перемовин керівництва ПрАТ «ВОПАС» з представниками Волинської ОДА 7 серпня.

В.о. голови правління автостанції Наталія Гітун розповіла, що перемовини провели з усіма органами обласної влади і дійшли рішення про те, що найважливішою є позиці громади, надання послуг простим волинянам, які є пасажирами. Отже, вирішили «не зупиняти діяльність Луцького автовокзалу, незважаючи на те, що є елементи небезпеки, нависання кабелю над проїжджою частиною, часткове захоплення будівель і землі».

Нагадаємо, що підприємця Юрія Геруна, між яким та автостанцією і виник конфлікт щодо ділянки, на сьогоднішні перемовини з представниками ОДА не запросили. Як пояснив це радник голови Волинської облдержадміністрації Денис П’ятигорець, таке рішення ухвалили, оскільки на перемовинах йшлося лише про роботу автостанції та можливе закриття сьогодні, а також відправлення пасажирів, а до цього підприємець, мовляв, не має стосунку.
Він розповів, що вчора, 6 серпня, після 8-ї години ранку надійшов дзвінок на гарячу лінію ОДА: від автостанції повідомляли про те, що відбувається рейдерське захоплення, є випадки застосування сили до працівників автостанції з боку одного з підприємців. Одразу виїхали на місце, поспілкувалися з працівниками автостанції та поліції, дочекалися приїзду слідчо-оперативної групи. Відтак ситуацію почали вивчати з усіма учасниками конфлікту. Дійшли висновку, що в цій ситуації обласна влада повинна забезпечити дотримання закону та прав пасажирів.
З його слів, наразі триває розгляд судових справ щодо власності земельної ділянки – представники автостанції доводять, що вона державна, а не комунальна.

«В нас була конфліктна ситуація, була спроба рейдерського захоплення. Про яке будівництво може вестися мова, якщо є виграні суди по цій ділянці про її виокремлення, в апеляції. Справа знаходиться у касації, вона просто зупинена до вирішення аналогічної справи в Одесі. Все таки йому хочеться будувати торговий центр. Це не приватна ділянка, йому не було виділено землі навіть під будівництво тих магазинів, які є, це було доведено в суді», - зазначає Наталія Гітун щодо конфлікту з підприємцем.

«Нам пропонував Герун 50 тисяч доларів тільки щоб ми пішли, через поліцію, як можна йому вірити?», - повідомила Наталія Гітун. Сказавши це, вона одразу виправилася, уточнивши, що гроші пропонувала не поліція, а підприємець.

«В Луцьку в нас є родичі-народні депутати, в Верховній Раді, в Кабміні, в нас є президент і дай Бог нам пережити це все, ми всі прийдемо до правової держави», - зазначила вона.

Щодо повідомлення підприємця про те, що цієї ночі представники автостанції намагалися забрати його будівлю, вона говорить, що рішення про знесення магазину «Черемош» було прийняте ще у 2016 році. Рішення, з її слів, повинна виконати муніципальна варта.
Також повідомили, що ПрАТ «Вопас» має дозвільні документи на реконструкцію підземного туалету під торговий центр. Зараз цей туалет потребує реконструкції і законсервований через проблеми з каналізацією. Його планували, зі слів Наталії Гітун, реконструювати хоча б під бомбосховище.

На офіційній сторінці автостанції обіцяють розмістити відео конфліктної ситуації, що трапилася вночі. Зі слів представників автостанції, Юрій Герун, керуючи власним авто марки Lexus, вистрибнув з автомобіля і напав на підприємця Олександра Грицика, який є інвестором розбудови підземного туалету.

Нагадаємо, Юрій Герун відкидає звинувачення у тому, буцімто він поводився агресивно та вдарив юриста «Вопас».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ноунейм Показати IP 7 Серпня 2018 13:02
де там той підземний туалет?
ВОПАС Показати IP 7 Серпня 2018 13:22
https://www.facebook.com/100002041295124/videos/1770359013042125/?id=100002041295124
Читач Показати IP 7 Серпня 2018 14:48
Яка страшна автостанція. Середньовіччя.
Пасажир Показати IP 7 Серпня 2018 15:03
Розберіться ще за що збирають гроші при в‘їзді в автостанцію на авто із пасажирів, які хочуть просто підвезти сумки до автобуса, і кому ті гроші ідуть! Не дають ні чеків, ні квитанцій про оплату! Напевно тільки в нашому місті таке можливо! Бардак повний на цій автостанції!
У славному до Пасажир Показати IP 9 Серпня 2018 18:34
місті Лева також збирають, і то ще більше, а Стрийський як був совком, так і залишається.
Пасажиру Показати IP 7 Серпня 2018 20:36
А ви звертались з офіційною заявою? Чи тільки" губошлйопством" займаєтесь?Запитайте перш за все в себе...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus