USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Конфлікт навколо забудови на Конякіна-Гордіюк вщухає

17 Лютого 2016 19:00
Конфлікт навколо забудови в Луцьку на вулицях Конякіна-Гордіюк починає вщухати. Мешканці, які виступали проти нових будинків на території зеленої зони, знайшли порозуміння із забудовником, який запевняє у законності своїх документів та дій.

Нагадаємо, вже з 2011-го року мешканці 40-го кварталу в Луцьку почали виступати проти будівництва на території «меланжівського» парку, де забудовником став ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат».

Вкотре за круглим столом зібралися мешканці прилеглої до парку території, представники забудовника та міської ради вчора, 16-го лютого, в Луцькраді.

КОНФЛІКТ З «ДОВГИМ ХВОСТОМ»: ФУТБОЛЬНЕ ПОЛЕ ЧИ НОВИЙ СТАДІОН ТА БУДИНКИ

Заважимо, що загальна кошторисна вартість будівельно-монтажних робіт – 244 мільйона гривень, з яких зарплата – 36 мільйонів гривень, кількість робочих місць – 70 (впродовж 4-ох років), податок на додану вартість – 40 мільйонів гривень, вклад у розвиток інфраструктури міста – 2,44 мільйона гривень, плата за оренду земельної ділянки – 1,5 мільйона гривень.

Конфлікт виник навколо стихійного футбольного поля, частина території якого підпадає під забудову й лучани готові його відстоювати. Своєю чергою, забудовник зобов’язується поряд звести цілий спортивний комплекс, із новою облагородженою інфраструктурою.

«Є три гектари землі. Перший варіант: нам плювати на те, що робиться в країні, ми раз в тиждень граємо в футбол. Другий варіант: ми робимо спортивне ядро, футбольне поле, комплексний майданчик. Але ще ж є земля, то давайте побудуємо ще кілька будинків на 500 квартир для всіх, в міський бюджет надійдуть немалі кошти – 2,44 мільйона гривень лише вкладу в розвиток інфраструктури міста, а ще ж податок на доходи, на прибуток. В нас армія гола, їм одяг купуємо, а ми граємо в футбол. Де в Луцьку можна будувати житло? Там будуть і майданчики, і житлові будинки, і збудовані громадські вбиральні, сміттєві контейнери», – зауважував раніше керівник ЛДБК Руслан Вайман.
Під час зустрічі лучани, які мешкають на 40-му кварталі, почали запевняти, що не дадуть на місці футбольного поля звести жодного будинку, інші взагалі сказали, що виступають проти будь-якого будівництва.

ПОШУК КОМПРОМІСУ – ЄДИНЕ ВИРІШЕННЯ КОНФЛІКТУ

Зваживши на відсутність єдиного бачення у вирішенні ситуації серед самих же мешканців, представник забудовника Богдан Ульчак закликав до порозуміння та компромісу.

«Забудовник ішов на діалог з першого дня й ітиме надалі, втім, це має відубуватися шляхом поступок та порозумінь, а не через вимоги. Забудовник вже неодноразово презентував свій проект забудови, тому ми хочемо, аби громадськість подала свої пропозиції та бачення у письмовій формі, щоб проаналізувати. Ми бачимо, що думок в кожної людини багато, але потрібно випрацювати загальне бачення.

Те, що будівництво досі не почалося – це теж поступки, бо всі підстави для початку робіт є», – розповів Ульчак.

ВЛАСНІ АМБІЦІЇ ЧИ КОМПРОМІСНЕ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ?!

Втім, пропозиція від представника забудовника не вельми прийшлася по душі депутату Луцькради Аллі Надточій. З цього приводу вона почала висловлюватися до представників забудовника з претензіями, мовляв, лучани й депутати хочуть бачити пропозиції по виходу із конфліктної ситуації саме від забудовника.
Зауважимо, що забудовник вже запропонував альтернативу – звести новий спортивний стадіон, замість стихійного, необлаштованого футбольного поля.

Вислухавши докори депутата Надточій, інший представник забудовника пан Веремчук вкотре запропонував невдоволеним лучанам надати свої пропозиції.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕПУТАТА ЛУЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ ЗВИНУВАЧУЮТЬ У НАКЛЕПІ ТА ПОРУШЕННІ ЕТИКИ

«Створіть ініціативну групу з кожного будинку й напрацюйте спільне бачення вирішення ситуації та ваші побажання.

Так ми з вами зможемо дійти компромісу. Звертаю увагу на те, що в межах цього кабінету теж є представники від певних будинків, але і серед вас розходяться думки та бажання. Якщо ми виконаємо умови одних, то прийдуть інші невдоволені. Має бути конструктив. Підготуйте від кожного будинку делегацію, від неї представника та побажання у письмовій формі», – запропонував механізм діалогу представник забудовника.

Мешканці зауважили, що така пропозиція мудра й погодилися провести зустріч впродовж наступних двох тижнів.

До слова, існує договір про співпрацю між «Луцьким домобудівельним комбінатом» та КП «Парки та сквери міста Луцька» і проектною організацією щодо розробки детального проекту облаштування парку. Зі слів першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, проект на стадії завершення й на наступну зустріч його мають представити.
ЗАГЛЯНУВШИ У МИНУЛЕ

Волинський шовковий комбінат свого часу займав чималу площу Луцька. На зорі своєї діяльності – у 80-их роках минулого століття меланжевий комбінат вважався одних із найбільших у колишньому СРСР.

Та випробування часом підприємство не витримало. Перебудова, розвал країни Рад, «лихі дев’яності» залишили свій відбиток. Комбінат зник зі сторінок виробничих потужностей України. На території самого заводу залишилося кілька фірм, які орендують приміщення, верстати пішли на металобрухт, територія стала нічийною. А Луцьк розростався. Місто поглинало навколишні села, з’являлися новобудови, будівництво підібралося й впритул до уже колишньої промислової зони. Аби запобігти розкраданню землі й хаотичній забудові, в Луцьку розпочалися роботи з підготовки генерального плану міста. Генеральний план – головний, однак не єдиний документ, який має стати основою для всього будівництва у будь-якому населеному пункті. Не виняток і обласний центр Волинської області.

У 2007 році Львівський промбудпроект, який за попереднім генеральним планом розробляв проект промзони в районі, де знаходиться територія колишнього шовкового комбінату, надіслав в Луцьку міську раду лист. Згідно з ним, на території, площею 3 гектари, за зеленими насадженнями раніше передбачалося збудувати громадський центр. Однак жодне з підприємств промвузла цього зробити не висловили бажання, тож цю ділянку можна використати під житлову забудову. Санітарна зона має становити не менше 100 метрів. Це цільове призначення згаданої ділянки і закріпили в новому генеральному плані. До того часу на тому місці з’явилося футбольне поле. Щоправда, документів на це поле ні в кого немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Лучанка Показати IP 17 Лютого 2016 20:57
Знищуєте природу, вона відомстить! НЕ будуйте на місці парку нічого! Краще облагородьте зелену зону!!! на 40-му немає куди піти подихати свіжим повітрям крім цього парку. Що ви робите! ЦЕ було єдине місці у цьому районі куди можна було сходити на прогулянку і помилуватися деревами, травами. Але комусь потрібно мами з дітьми чи літні люди? НІКОМУ!!! ЦЕ , що в парку брудно - це питання вирішується. А ось знищете дерева- вже нічого не повернешь. Буде продовження загазованого грязного спального району, де будуть ще більше спиватися і вмирати люди. Ви хоча б розумієте, що ніякі новомодні спортмайданчики не замінять спілкування з природою? Чи ви вже взагалі нічого , крім доларів не бачите? І не прикривайтеся АТОшниками. КУпа новобудов у центрі міста! Чому там не даєте квартири?
Природа до Лучанка Показати IP 17 Лютого 2016 22:22
А чому коли будувався Ваш будинок, Ви не запитали в птахів, собак і т.д. чи вони згідні на будівництво. Чи Ви ставите себе володарями світу?
брехня Показати IP 17 Лютого 2016 22:19
меланджевий працює, шиють гарні вишиванки, спец одяг , там купа верстатів де виробляють тканину.
Фен Показати IP 18 Лютого 2016 02:20
Категорически против ! Не живу в Луцке много лет, но 20 лет прожил в доме с окнами на парк и трубы ! Все детство футбол бегал, и с детьми и взрослые постоянно там играют. Всю весну и лето в парке отдыхаю люди, делают шашлыки . Зачем трогать это место ??? Все о так застроили ов Варшавского до этого парку яблоку негде упасть! И много вы видите на этой территории спорт площадок или детских площадок? Построят они спорт комплекс, и бабло снимать с бедных людей за вход будут! Не все , особенно сейчас, могут себе позволять отдыхать в платных местах P.S. Но к сожалению там построят что задумали, вы люди ничего не решаете в этой стране! И этот парк со стадионом останется в моих глубоких воспоминаниях ...
Анонім Показати IP 18 Лютого 2016 06:54
Таке враження, що тільки одному депутату Алі Надточій болить ця проблема, за неі вона *дістає* , а де жителі 40 кварталу?! Дійсно , де будуть гуляти, чим дихати, на загородженому платному стадіоні, чи в елітному спортзалі ?! Дивні ви ,люди!!!!!!!!!!!...........................................
Лучанка до Анонім Показати IP 18 Лютого 2016 07:24
Так вже і свої підписи ставили проти вирубки парку і люди відстоювати. Хто їх чує? хто почув людей, котрим "Карабас"закрив вікна? Чи може закінчили будівництво у Свято- Троїцькому соборі? Люди, ця влада ще більш злочинно, ніж попередня! Ці люди, котрі хочуть собі квартири у тих домах: ви в курсі, навкруги не буде захисної зони!Поряд цифрова вежа, наприклад, КРЗ, шовковий . Особисто мені відпочинок у цьому парку вже десятки років - спасіння від стресів. І взагалі, люди, на таку купу люду, що проживає навколо, МАЄ БУТИ ПАРК, а не штучне зелене покриття на карлікових майданчиках!!!
рим до Анонім Показати IP 18 Лютого 2016 08:06
От парка рано или поздно останутся елки вдоль дороги на меланжевый. Первыми были святоши...как на войне с индейцами.
ло до Анонім Показати IP 18 Лютого 2016 09:42
Аллі Надточій, як бувший мент, розбурхує цю ситуацію в надії що забудовник позолотить їй ручку.
Дідо Показати IP 18 Лютого 2016 09:08
Ганьба меру! Ганьба депутатам які кинули напризволяще свою колегу Надточій Аллу. Надточій відстоює не власні інтереси, а інтереси жителів 33-го та 40-го кварталів та виконує передвиборчі обіцянки на відміну від багатьох інших. На даний час ш*з*нута Алла Бондарук розвернула проти неї інформаційну війну з допомогою прикормлених Рачкових, Матвіївих, Шабалів, в той же час інші депутати сховали голови як страуси. Хіба інші депутати не знають про цю проблему? Хіба до Вас не звераталися жителі 33-го та 40-го мікрорайонів з проханням допомогти зберегти парк з стадіоном та змістити будівництво до вулиці Конякіна?
Місцевий Показати IP 18 Лютого 2016 09:21
Читаю коментарі і не розумію, невже дійсно хтось виступає проти забудови на Конякіна-Гордіюк! Чи ці люди можливо ніколи цим парком не гуляли??? Очевидно, що з допомогою ЛДБК парк стане дійсно схожим на місце для відпочинку. Алла Надточій взагалі незрозуміло чого хоче, адже ЛДБК іде на зустріч громаді. Тому, зрозуміло, що вона відстоює інтереси іншого забудовника.
Мешканка 40-го до Місцевий Показати IP 18 Лютого 2016 12:55
Ви на план забудови дивилися? Скажіть мені , будь ласка, а що після того, що там набудують, залишиться під парк і від парку? ПАРК МАЄ БУТИ!!! Чи ви рахуєте, що коли понабудують будинків, там буде європейська чистота? Така сама грязюка + відсутність дерев.
40-й Показати IP 18 Лютого 2016 09:22
Дивує байдужість чиновників. Розкрила Надточій інформацію, що Вайману за зрізане дерево нарахували по 300 грн., що орендна плата складає 11 тис.грн. в рік за 3 гектрари землі, хтось якось відреагував? Ні. Спробували хтось з чиновників чи депутатів втрутися в цю ситуацію та хоча б збільшити надходження до бюджету. Всім пофіг! Всі рухаються, коли гроші йдуть готівкою і мають зиск!
Равлік Показати IP 18 Лютого 2016 09:43
Будівництва там не повинно бути, бо це захисна смуга від забруднення промислової зони в цьому районі. Єдине можна реконструювати цей парк під європейский вигляд. А для будівництва ЛДБК надати іншу ділянку, наприклад, в Рованцях.
Парку ТАК! Показати IP 18 Лютого 2016 10:13
Парк слід залишити, його лиш треба упорядкувати. Люди не смітіть в парку, не пийте там пиво, не смажте шашлики, не будьте БИДЛОМ!!! Ніхто в Європі не відпочиває біля води, на пляжах, на газонах, в парках з пивом, та шашликами. Крім того, що туалетів там немає, лище кущі й дерева рясно политі пиво-сечею! Відверто кажучи не очікував від Ваймана зазіхань на реальну паркову зону. Пане Руслане, Ви поміркований, серйознний, трудолюбивий чоловік, навіщо Вам ті проблеми. Краще просто облаштуйте для громади стадіон, але без забудови парку. Повірте, людська вдячність, повага й шана це ніщо перед грошима.
патріот Показати IP 18 Лютого 2016 11:23
Романюку заплатять і той дасть добро Вайману будувати де хоч і що хочеш.... Нічого там не стихає, будівельні вагончики як стояли так і стоять, а будівельники вибирають пору коли менше людей дома є, це в основному 09:00-11:00 ранку і ріжуть дерева під забудову до тих пор поки до них не прибіжать мешканці розташованих поруч будинків, от і все.Собака гавкає а караван іде. луцька влада вже все вирішила замісь людей. Бабло перемагає тільки більше бабло.
патріот Показати IP 18 Лютого 2016 11:31
документи на футбольне поле є, його ж не самі люди зробили, непотрібно брехати. І взагалі Волинські ЗМІ це продажні працівники і вони ні коли не напишуть та не покажуть поганого про владу луцька, а особливо про Романюка а тим більше про будівництво в даному районі, бо гроші то вайман владі дав і їх вже роздеребанили і повертати вже нема що. Да а коли і хто закрив цільове призначення земельної ділянки в плані? і на яких підставах?
Ізя Показати IP 18 Лютого 2016 12:31
Конфлікту як такого і не було. Шантаж Ваймана від Надточій і все. А громадскість вона залучала щоб використати людей і збити побільше. Напевно вже позолотили ручку.
лучанка до Ізя Показати IP 19 Лютого 2016 08:00
Якби просила золота то даної проблеми і небуло де пропали попередні депутати, ото і думайте хто за гроші а хто за громаду!
Лучанка Показати IP 18 Лютого 2016 14:55
Люди, невже ви настільки піддаєтесь законам натовпу. Парк залишається парком - межі парку затверджені в 2015 році у розмірі понад 8 га і зараз розробляють концепцію благоустрію з якою кожен з жителів Луцька може ознайомитись, а до цього - це дійсно були просто зелені насадження, які не мали ніякого статусу. Дякуйте і депутатам, і забудовнику, що ці межі нарешті визначили. А те, що Надточій хоче на цьому заробити і пропіаритись - ні для кого не секрет. Під забудову виділено лише 3 га, і якщо звичайно там поселяться адекватні люди - то на території визначеної під парк не датуть ні бухати, ні жарити шашлики, ні смітити. А цього і побоюються місцеві, які звикли там свинячити. Раніше треба було там лад наводити, а не розводити хащі з сміття, говорити можна багато. Скільки років Надточій там проживає, чому років 10 назад цим питанням не займалась?? Треба було тоді бігати і вимагати впорядкування парку, або жителів "підбурювати" на масове прибирання, а не на зібрання проти забудовника.
, до Лучанка Показати IP 19 Лютого 2016 07:56
Проблему виявили в травні 2011р. Колишній депутат Семенюк підняв проблему і кинув людей. А коли закінчився договір оренди в 2013р наш Семенюк і Батьківщина уся сиділа і робила все щоб на сесію продовження договіру не винесли. Все робили в інтересах забудованих. Вам приємно що з вами не рахуються живіть так далі а інші боряться за свої права. Бондарчук і Вайман мільйони зароблять а ми тут залишимось жити для чого руйнувати те що є?
40-ий Показати IP 18 Лютого 2016 17:59
читаю коментарі та дивуюсь, як своїми висловлюваннями Надточий забила голови людям. Вміє це роботи , робить це досить професійно- бо племінниця самого Сахацького. А хто з Вас знає, що там має бути насправді. Зелених насаджень в межах парку ніхто не зачипає, міжи парку визначені, проект благоустрію парку в стадії закінчення. Зелені насадження спасла не Надточий, а депутати минулого скликання. Вона в цей час воювала з Вайманом, готувалась до депутатства. Будуть при обговорення прийматись пропозиції мешканців . Я хочу , щоб там були в першу чергу місця відпочину для мам з дітьми, велодоріжки чистота, Якщо це буде зроблено за гроші Ваймана- буду йому вдячна. Ця зелена зона ніколи не була санітарно- захисною. Санзона проходить по дорозі до адмінки шовкового вздовж зелених насаджень. Про це можна дізнатись при бажання в архітектурі. Було б добре якби чиновники доводили вчасно інформацію до нас. Меньше було б таких аферисток, як Надточий, які на необізнаності людей будують карєру
лучанка до 40-ий Показати IP 19 Лютого 2016 08:06
В чому сфера? Добра брехня від Ваймана має гріти нам душу шановні? А затвердили пар в цій каденції не бережіть.
Думаю Показати IP 18 Лютого 2016 19:16
Підтримую сам ходив на протести.Потім надоїло щоб просто їздили по вухах. подивився генплан на сайті ради і зрозумів що ДБК в березні минулого року зробило непогану справу- розробило план забудови і всі зелені насадження біля шовкового, а не частинка , як згідно генплану стали парком. До того я думав що забудовник бреше,що збереже парк. Нарахунок забудови ще думаю, Але розумію, житлові будинки краще ніж пянюги під кожним кущем .Розмовляв з хлопцями -футболістами - думають по різному. Але більшість непроти грати в більш комфортних умовах. Думаю треба не приймати все віру, недарма говорять про зальотні будівельні компанії, які шукають землю в Луцьку. Думаю....
лучанка Показати IP 19 Лютого 2016 08:20
Журналісти - підтвердіть, що оренда 1.5 млн з яких джерел ця брехня на сьогоднішній день????? К
natalka) Показати IP 20 Лютого 2016 00:45
Ота довідка - це просто жєсть. Забудовники майже ніколи не платять ПДВ - про які 40 млн. там йдеться?- зуб даю там і 1 млн. не заплатять. Потрібно десь пошукати звітність ЛБДК скільки він заплатив податків за попередні збудовані об'єкти ;) "Прибутковий податок" - це що малось на увазі? - бо такого податку не існує. Якщо це про податок на прибуток - то не буде там також 6 млн. Вклад у інфраструктуру - підозрюю що саме на ці гроші облаштують стадіон. Сума оренди - брехня. З такими розкладами там чистого прибуток забудовника буде більше 50% кошторисної вартості - звичайно є за що поборотися ;) - забудовник жильцям ще й не такого наобіцяє.
Апостол Показати IP 20 Лютого 2016 09:17
Перевірте попередні забудови ЛДБК по вул. Федорова, де порушені всі норми будівництва, де на місці п'яти поверхівок за планом, повиростали всі десять. Це брехлива компанія , які ніколи не виконують взятих зобов'язань .
Сєрий Показати IP 10 Квітня 2017 15:58
А пі**си апмія гола! Як такі патріоти дайте 2.44 млн грн на армію, і хай там би було поле! Війною все прикривають д**іли! Іди зі своїми грошима в АТО, зроби спец роту і закінч війну! Футбол їм мішає, а де діти мають бігати, в квартірах? Потім і родиться всяка ж**а тіпа синього кіта.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus