USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Конфлікт у Чарукові Луцького району переходить у конструктивне русло?

24 Лютого 2009 14:43
Сьогодні, 24 лютого, Луцькій райдержадміністрації за участі начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолія Аршуліка відбулося засідання районної комісії з організації вирішення майнових питань, які виникають у процесі реформування агропромислового комплексу в селі Чаруків. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами начальника головного управління АПР Анатолія Аршуліка, попереднє засідання комісії пройшли нормально, з конструктивом. Заступник голови Луцької РДА Василь  Підвальний проінформував, що на ньому домовилися про підготовку реєстру осіб, які бажають отримати свій майновий пай у натурі, згідно з заявами.
Генеральний директор ВАТ «Луцьке РПТ» Сергій Приступа вважає, що проблема затягнулася через те, що перший заступник голови ОДА Віталій Заремба і заступник голови ОДА Василь Дмитрук не приділили їй достатньої уваги. За словами Приступи, заяви від жителів Чарукова Луцьке РТП отримали минулого четверга і «ситуація повинна дійти логічного завершення». Як стверджує бухгалтер Луцьке РТП Галина Сніцар, у реєстрі з’явились нові особи, є повторні включення в реєстр і заяви, написані від померлих осіб.
За словами представників спілки співвласників, це сталося, оскільки багато хто отримав майновий пай як спадщину. Під час наради досягнуто домовленостей, що через 2 дні, у четвер, 26 лютого, представники спілки подадуть необхідні документи й уточнення щодо реєстру.
За словами Василя Підвального, варто поділити пайовий фонд на три групи: майно тих, хто хоче забрати свої паї, тих, хто цього не хочє, і невитребуване майно (наприклад, майно спадкоємців, які ще не здобули права на отримання спадщини).
Сергій Приступа вважає, що закиди жителів Чарукова щодо розбазарювання худоби не мають підстав. Він пояснив, що Луцьке РТП як правонаступник КСП «8-ме Березня» взяло на себе боргові зобов’язання і , відповідно, худоба стала власністю РТП. Також пан Приступа зазначив, що може подати до суду на голову спілки співвласників Анатолія Гайдука – за наклеп.
За словами пана Гайдука, юристи головного управління АПР визначили, що майно, щодо якого точаться спори, повинно бути втретє проіндексовано. Проте Василь Підвальний зазначив, що таке у його практиці не зустрічалося.
Як наголосив Анатолій Гайдук, він спершу дочекався б рішення суду щодо майна жителів Чарукова. Проте Анатолій Аршулік вважає, що питання у компетенції суду і прокуратури вирішується паралельно. А Сергій Приступа  зазначив, що майна Луцького РПТ вистачить, щоб віддати паї жителям Чарукова, які цього вимагають.
Як розповів у коментарі «ВН» Анатолій Гайдук, приблизно 100 заяв подано до Луцького міськрайонного суду щодо визнання недійсними договорів оренди майна з ВАТ «Луцьке РТП». Суд уже прийняв до розгляду 10 заяв і відбулися попередні слухання.
Пан Гайдук вважає, що допоки нема рішення суду, засідання комісій є недоречними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Kriza Показати IP 24 Лютого 2009 16:18
Заремба і Дмитрук приділяють достатньо уваги там де можна іще щось вкрасти, а тут, як у відомому кінофільмі - "все уже украдено до нас".
Антикриза Показати IP 25 Лютого 2009 16:22
Не Заремба і Дмитрук, а аферист і злодій приступа розікрав Чаруків і Луцьке РТП. Добре казав один депутат його місце в тюрмі,але він краденими грішми відкупляеться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus