USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Конкурс найкращих читців поезії Шевченка – у Луцьку

12 Березня 2014 17:10
Понад 60 школярів волинських шкіл змагатимуться у рамках проекту «Твій Шевченко».

Обласний відбірковий конкурс у рамках проекту «Твій Шевченко» відбувається сьогодні у Луцьку. Про це під час прес-конференції сьогодні, 12 березня, розповіла куратор проекту Олена Ковальчук.

З її слів, у конкурсі беруть участь учні 6-9 класів шкіл Волині. Однак для декількох учасників зробили виняток. Так, хлопчик п’ятирічного віку декламуватиме «Заповіт», долучаться до участі в конкурсі ще двоє учнів молодших класів. Вимоги – поезія повинна бути актуальною та життєствердною. Існує також часове обмеження – кожен декламатор матиме 1,5-2 хвилини для виступу.



Конкурс приурочений до 200-річчя від дня народження поета. 200 творів у рамках проекту запишуть на радіо «Ера». Ті, хто сьогодні здобуде перемогу, 15-17 дітей, матимуть можливість начитати вірші в ефірі радіо. Переможці отримають також цінні призи. Ті, хто посяде перші два місця, отримають електронні планшети, за здобуте третє місце – електронну книгу. Подарунок отримає кожен учасник конкурсу, зокрема вручатимуть гарні подарункові видання «Кобзарів».

У журі конкурсу - соліст вокальної формації «Піккардійська терція» Славко Нудик, письменник Володимир Лис, артистка Волинського облмуздрамтеатру Світлана Органіста, голова ВОГО «Християнський рух за життя» Антоніна Євтодюк та лідер гурту «Флайзза» Андрій Тимчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 12 Березня 2014 19:44
секта кобзаря
інна Показати IP 12 Березня 2014 21:06
слухай анонім - ти вже всіх задовбав своїми приписами. під всіма статтями пишеш бредні, в багатьох людей бажання тебе знайти і вбити!!!
San Показати IP 12 Березня 2014 21:50
1. Як тільки виникає питання про матеріальні винагороди, відразу з"являється підозра про чесність і прозорість призначення переможців. А перші ластівки цих підозр - це відступ від задекларованих правил (ось уже і 5-річного хлопчика притягли і двох учнів молодших класів. Вони, очевидно, і стали власниками планшетів і електронних книг). 2. Організація ще та! Думаю, що головний організатор явно не має дітей-школярів. Інакше б вона подумала про те, що діти прийшли після уроків голодні, втомлені. Ніхто не попередив, що кількість учасників буде колосальною (аж 61!) і конкурс триватиме ТАК ДОВГО! Початок оголошений був на 14 год. А о 18 ще тільки почали грамоти писати. А діти голодні і втомлені! Для чого стільки учасників на один час? Проведіть у 2 тури або переполовиньте їх кількість! Від нашої школи було двоє. А можна було б обійтися і одним. А якщо вже скликаєте, то почніть не о 14 год, а о 10 і закінчіть о 14 год, а не о 19! 3. Якщо висунуто до кожного учасника регламентну вимогу про 1,5-2 хвилини, то ДОТРИМУЙТЕСЬ її! Окремі учні читали ПОЕМИ! а це 15 хвилин і більше! 4. Якщо конкурс, то КОНКУРС! При такій величезній кількості учасників перед змаганням придумали ще виставу, яка тривала 40 хвилин. Я розумію бажання учасників театру прорекламувати себе, але варто знайти інше місце і іншого глядача, а не знову УЧНІ як безкоштовний додаток до їхньої творчості! 5. Про емоції і переживання батьків в очікування власного чада, яке пішло з дому о 8 год ранку з дому , а о 18 - ще ні слуху, ні духу, навіть писати не буду! Це поза нормативною лексикою! 6. З величезною повагою всією сім"єю ставимося до творчості нашого Кобзаря, любимо, читаємо і цитуємо його поезію дома, особливо у ці важкі для України часи. Раділи, що дитина бере участь у такій події. Але організація конкурсу повинна бути ПРОДУМАНОЮ до найменших дрібниць і враховувати всі нюанси, пов"язані із здоров"ям дітей в тому числі.
Відповідь Показати IP 13 Березня 2014 11:52
Конкурс відбувся згідно програми яка була заявлена. 14.00 - початок, виступ організаторів, виступ театру "Коло Лесі" та читання поезія, яка була поза конурсом...14.30 - початок декламації поезії учасниками (розпочався з затримкою в 1 хвилину 14.31) Подяки виписувались вчасно, після завершення конкурсу та визначення переможців.. Після завершення декламації поезії, діти мали каву-паузу, коли журі тим часом визначало переможців. Нормальні школи знали, що це буде і діток внутрішнім розпорядженням звільняли з уроків. Хлопчик якому було 5 років отримав у подарунок Кобзар. Якщо, Ви не знає усе - то краще не коментуйте. І взагалі, якщо Вам, щось було не довподоби треба було встати і вийти. Усі кошти, які були витрачені, це особисті кошти Благодійного Фонду Юрія Дерев*янка!!!!! Що у Вас є, якісь претензії, щодо особистого використання коштів людиною, яка робить хороші справи, тоді звертайтесь у Фонд, контакти усі є на сайті.
Читач Показати IP 13 Березня 2014 20:43
Відповідь, оголосіть список "нормальних шкіл"? Бо ж цікаво чи наша входить в цю когорту. Раз ви за правду, то про регламент чому мовчите?, а він був 1,5- 2хв, а не в 10-15 хвилин!!! Встати і вийти не дозволила вихованість і повага до творчості Т.Шевченка! Прошу список "нормальних шкіл"!!!! Дякую.
Читач Показати IP 15 Березня 2014 20:23
списку "нормальних шкіл " щось так і не бачу...агов, Відповідь, Ви де?
Анонім Показати IP 21 Березня 2014 21:52
Не спаведливе і не чесне судійство!
Читач Показати IP 1 Квітня 2014 00:41
Перш нiж судити про нечеснiсть суддiв-потрiбно було послухати та побачити конкурс. Я була присутня як глядач та шанувальник творчостi Великого Кобзаря. Всi дiтки, яких я подумки вiдзначила як найкращих- отримали призовi мiсця.Все було справедливо! Працюйте i до вас прийде успiх! А заздрiсть- це грiх.
просто Показати IP 17 Лютого 2017 19:38
Навіть якщо деякі діти будуть розповідати поеми, то що з того!!! Може кожному варто вивчити по чотири стрічки, та й досить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus