USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Континіум» не заплатить банку «Форум» 0,5 млрд на повернення вкладникам

11 Квітня 2018 12:53
Майже півмільярда гривень фірма бізнес-групи Континіум не заплатить вкладникам банку, що ліквідується. Волинський господарський суд не задовольнив позову банку «Форум» про стягнення відсотків по заборгованості за три роки.

Про це йдеться в сюжеті ТРК аверс.

Вже понад три роки 22 тисячі вкладників ПАТ «Банк Форум» чекають на повернення своїх коштів. Банк, що ліквідується, уже через два з лишком місяці погасив заборгованість перед трьома чергами, наразі повернення коштів чекають вкладники четвертої черги. Аби віддати людям гроші, банк мусить наповнити ліквідаційну масу, у тому числі шляхом стягнення заборгованості за неповерненими кредитами.

Одним з найбільший позичальників наразі є ТОВ «Золотий екватор», поручителем якого є континіумівська фірма «Вест Ойл Груп».

За словами представників банку «Форум», загальна сума боргу ТОВ «Золотий екватор» - понад мільярд гривень. Половину з них фірма виплачує поступово, за рішенням суду про розстрочку на 5 років. За другу ж половину представники банку позиваються як за відсотки, нараховані майже за три роки. Проте представники ТОВ «Золотий екватор» не визнають існування цієї заборгованості.

Волинський суд, як і в попередні рази, став на сторону континіумівської фірми та відмовив у задоволення позову.



Нагадаємо, іще 10 млн доларів США боргує банку "Форум" підприємство компанії групи "Континіум" "ВК ІМПЕКС".

Як відомо, одним із співвласників Континіуму є один із найбагатших українців нардеп Степан Івахів. Видання «Forbes» оцінює його статки у 93 млн доларів. Власником банку «Форум» є бізнесмен Вадим Новинський, сума заощаджень якого наразі 444 млн доларів. Зазначимо, заборгованість банку перед людьми, кожен з яких вклав у фінустанову понад 200 тис. грн, становить майже три мільярди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хабарники Показати IP 11 Квітня 2018 15:38
Свудді господарського знову ВЗЯЛИ ХАБАР від Континіуму - хабарна стежка до господарського протоптана вже давно. Ось таке правосуддя...
1 до Хабарники Показати IP 11 Квітня 2018 17:28
Да не страшно, всьо нормально. Перед виборами пару вікон полішукам в школі вставлять, якийсь памятник підмалюють з цих коштів ... і увсе гуд буде. Для полішуків прокатить ...
Га? до Хабарники Показати IP 11 Квітня 2018 23:54
Коли вже ІВАХІВці припинять ганьбити Державу?
Педро до Га? Показати IP 12 Квітня 2018 12:03
Тільки івахівці? Чи всі хто хоч якось доліз до корита? Значить така держава, і такий народ - якщо все це дозволяє і одних і тих же обирає. Кращого не заслуговуємо!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus