USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучанам несли добро через кінематограф

5 Вересня 2014 08:48
Позитивний американський фільм у часи, коли усім бракує доброти, безплатно переглянули лучани.

Безплатний кіноперегляд фільму «August Rush» відбувся 4 вересня у мистецькому клубі, що на вулиці Драгоманова, 1 у Луцьку.

Як розповів гостям заходу режисер клубу Богдан Попович, клуб працює у різних сферах мистецтва – тут відбуваються виставки, поетичні вечори, вистави, кіносеанси тощо. Цього разу відбулася особлива зустріч – перегляд фільму мовою оригіналу. Перед початком перегляду усі присутні вшанували пам'ять полеглих на Сході військовослужбовців, які відстоювали незалежність України, хвилиною мовчання. До слова, під час заходу кошти на потреби українських військовослужбовців можна було пожертвувати у спеціальну скриньку.



Організатор кіноперегляду, керівник центру іноземних мов «Мандарин» Юлія Яковлюк розповіла, що ідея кінопереглядів іноземними мовами виникла через те, що у Луцьку практично ніде подивитися кіно англійською чи польською. Цього вечора усі охочі мали змогу переглянути фільм на великому екрані, принагідно вивчивши необхідні для розуміння кінострічки слова. Юлія Яковлюк зауважила, що за кордоном, наприклад, у Польщі, під час кіносеансів актори говорять своїми власними голосами, наприклад, англійською, у супроводі субтитрів. З її слів, таким чином фільми краще сприймаються.



Темою фільму «August Rush» є музика, а обрали його для перегляду цього вечора, тому що він, зі слів Юлії Яковлюк, дуже душевний та теплий, а зараз нам не вистачає доброти. Після перегляду фільму, з її слів, лишаються приємні враження, хочеться слухати хорошу музику. Вона запевнила глядачів, що фільм легкий для сприйняття, а субтитри англійською вирішили використати для того, щоб глядачі могли одночасно вдосконалювати знання англійської.

Перед початком кіносеансу глядачі отримали невеликі списки слів та виразів, які потрібні для розуміння фільму. Організатор заходу англійською пояснила їхнє значення, а також коротко розповіла зміст фільму. У стрічці йдеться про особливого хлопчика, який виховувався у сиротинці та здатний чути музику в усьому, що його оточує. Як виявляється, його батьками є двоє талановитих музикантів, які через примхи долі протягом тривалого часу не могли бути разом. Фільм присвячений не лише темі музики, а й темі кохання, добра та взаєморозуміння.

Після перегляду Юлія Яковлюк повідомила, що безплатні кіноперегляди відбуватимуться у мистецькому клубі надалі. Так, наступного разу, через два тижні, дивитимуться кінокомедію польською мовою.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus