USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Корвет «Луцьк» росіяни ріжуть на металобрухт, - ЗМІ

17 Березня 2015 19:00
Корвет «Луцьк», який захопили торік у Севастополі, ріжуть на металобрухт. Про це повідомляють розвідники добровольчого батальйону УНСО, - йдеться на сайті boguslavnews.com.

Розвідувальний батальйон УНСО перебуває у складі Збройних сил України на передових позиціях у самих гарячих точках Донецької області. У батальйоні УНСО, крім статутних положень української армії, паралельно використовується століттями складена система військових звань традиційних для українського війська. Багато офіцерів батальйону брали участь у військових конфліктах з російською армією на території інших держав, зокрема у Абхазії, Чечні, Придністров’ї.

Оперативні дані про знищення росіянами українського військового корабля корвет «Луцьк» повідомили колишні матроси корабля, які залишились вірні українському народу.

Як стверджує поручник розвідувального батальйону УНСО Валерій Пальчик, у минулому році під час захоплення цього бойового корабля вірними українському народу залишилось трохи менше 30% екіпажу. Решта команди «Луцька» перейшла на службу в Чорноморський флот Російської Федерації.

Сьогодні зрадників розкидають по інших кораблях Російського флоту, а їх бойовий корабель вирішили порізати на металобрухт. Очевидних причин такого вчинку командування Чорноморського флоту Росії не повідомляє, однак як стверджують військові, корвети «Луцьк» та «Тернопіль» не вписуються у військову стратегію Росії на Чорному морі. Очевидно, що корвет «Тернопіль» у найближчому часі також буде розкомплектовано та вирізано на метал.

Самі ж члени екіпажу, які раніше проходили службу на корветі «Луцьк» стверджують, що потужностей двох українських корветів «Луцьк» та «Тернопіль» при підтримці

фрегата «Гетьман Сагайдачний» вистачило б для знищення найпотужнішого ракетного крейсера «Москва» - флагмана Чорноморського Флоту Росії.

Нагадаємо, російські військові захопили корвет «Луцьк» та «Хмельницький» торік 20 березня. Це перший випадок захоплення українських суден російськими військовими.

Близько 200 моряків, які знаходилися на борту, вивели на сушу. Згодом з’явилися фото захоплення корветів.

Вжити заходів для повернення захопленого Російською Федерацією корвета «Луцьк» попросили голову Волинської облдержадміністрації депутати міськради 25 лютого цього року. Відповідний запит до голови ОДА Володимира Гунчика оголосив депутат Богдан Шиба.

Народний обранець нагадав, що капітан корабля Макєєв не вжив заходів для виведення корвету «Луцьк» у відкрите море, відтак корабель захопила Російська Федерація, а сам капітан та значна частину екіпажу перейшла на службу у флот РФ. Щодо офіцера відкрите кримінальне провадження військовою прокуратурою.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО КОРВЕТ «ЛУЦЬК»: ДОЛЯ СТАЛЕВОГО ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНОГО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus