USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Корвет «Луцьк» ще може повернутися в Україну, - Полторак

6 Липня 2015 09:12
Кораблі Військово-Морських Сил України, що перебувають у Криму з 2014 року, все-таки повернуться в Україну.

Про це заявив міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак під час поїздки в Одеську область. Про це повідомляє УНІАН з посаланням на прес-службу Міноборони.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливого повернення військових кораблів з Криму, Полторак повідомив, що перемовини з російською стороною щодо повернення наших військових кораблів ніколи не припинялися, тому є сподівання на позитивне вирішення цього важливого питання.

"Сьогодні існує цільова програма оборонного планування, у якій є чітко сформульований план подальшого розвитку Військово-Морських Сил", - зазначив міністр.

З його слів, у документi наголошено, що майбутнє держави пов’язане із сильним й могутнім флотом.

Нагадаємо, згідно з офіційними даними Генштабу, на території Автономної Республіки Крим залишилося 35 одиниць кораблів, катерів і суден забезпечення в тому числі й ті кораблі, які є бойовими. Мова йде про корвет «Тернопіль», «Луцьк», «Хмельницький», ракетний корвет «Придніпров'я», кораблі управління «Славутич», морські тральщики «Чернігів» та «Черкаси», великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», підводний човен «Запоріжжя» та низкаінших суден і кораблів забезпечення.

Нагадаємо, російські військові захопили корвет «Луцьк» та «Хмельницький» торік 20 березня. Це перший випадок захоплення українських суден російськими військовими. Близько 200 моряків, які знаходилися на борту, вивели на сушу. Згодом з’явилися фото захоплення корветів.

З 12 травня Росія мала повертати захоплені під час окупації Криму українські кораблі. Корвет "Луцьк" очікували в цей день в одеському порту, однак передача кораблів українській стороні не відбулася.

У березні цього року з’явилася інформація, що корвет «Луцьк» ріжуть на металобрухт. Оперативні дані про знищення росіянами українського військового корабля корвет «Луцьк» повідомили колишні матроси корабля, які залишились вірні українському народу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus