USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Коштовності Марченко не влізли у два авто: що саме конфіскували у сімейства Медведчуків

15 Квітня 2022 13:44
Після затримання підозрюваного в державній зраді нардепа з ОПЗЖ Віктора Медведчука, який втік з-під арешту, Личаківський суд Львова заарештував 154 об’єкти рухомого та нерухомого майна, що належало йому та його дружині Оксані Марченко.

Виявилося, що це лише частина майна затриманого, яке підлягає арешту, повідомляє «Сьогодні» із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах. Заарештовано далеко не все, пошуки майна сім’ї Медведчука тривають.

«Це друга частина їхнього майна, що заарештовується судом. Що стосується яхти, то це також уже друга заарештована. Перша входить до п’ятірки найбільших яхт світу. Стосовно квартир, то вони розташовані у Львівській і Закарпатській областях та Києві. За наявною інформацією, буде ще й третя частина. Розшукуємо те, що ще може належати їм», – розповіли силовики.

Правоохоронці не спростували, що деякі із заарештованих столичних квартир розташовані на вул. Грушевського, 9. Це багатоповерховий будинок неподалік Верховної Ради, вартість житла там часто перевищує $2 млн.

«Вагон-ресторан, який показували у соцмережах, заарештовано. Найцінніше Марченко, звісно, вивезла на двох машинах. Але розміри авто не дозволили забрати всі коштовності, які вона хотіла», – йдеться у повідомленні.

Кум президента Росії Володимира Путіна любив автомобілі преміумкласу та купував їх десятками.

«Автомобілі Mercedes, Range Rover та інші. Раритетних немає. Нерухомість – у Києві, Київській, Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій та Миколаївській областях», – повідомила речниця Державного бюро розслідувань Ольга Чиканова.

Майже нічого не відомо про бізнес Медведчука. Окрім, звісно, знаменитої державної труби, яку Медведчук прибрав до рук і по якій качав дизель до Європи.

Як повідомляли, СБУ затримала Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту. Дружина арештованого Медведчука Оксана Марченко, своєю чергою, записала відеозвернення до Володимира Зеленського. У ньому вона сказала, що її чоловіка «незаконно» утримує СБУ.

Тим часом у Кремлі кума Путіна відцуралися: мовляв, він не громадянин Росії, тож і втручатися не будуть.

Кримінальне провадження проти Медведчука було відкрито за статтею про держзраду. Але пізніше додався ще один епізод до підозри за статтею про держзраду, а також додалася стаття про фінансування тероризму.

Читати ще: Чому Ігор Палиця ненавидить Петра Порошенка? 4 факти

Йому інкримінують організацію схеми торгівлі вугіллям з окупованими територіями Донбасу. Іншими фігурантами цієї справи є ексміністр енергетики Володимир Демчишин та пʼятий президент України Петро Порошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus