USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Кошти на ремонт житла за програмою «єВідновлення» отримали понад 23 тисячі родин

11 Листопада 2023 09:36
За пів року дії програми державної грошової допомоги «єВідновлення» кошти на відновлення житла отримали понад 23 тис. українських родин, чиє житло постраждало через російську агресію.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«10 травня 2023 року запустили перший етап програми – це державна грошова допомога на ремонти для українців, житло яких постраждало через російську агресію. Завдяки цій програмі вже понад 23 тис. українських родин отримали кошти, щоб відновити свої домівки», – ідеться у повідомленні.

Першочергово кошти отримали родини військових, люди з інвалідністю, багатодітні родини.

Усього на програму подали заявки понад 56 тис. громадян. Як зазначили у Мінвідновленні, 30% учасників програми старші за 60 років, а найстаршій заявниці – 101 рік.

«єВідновлення – максимально цифровізований сервіс. Це дозволяє не тільки спростити процедуру оформлення документів для учасників програми, а й перемогти певний скепсис, який ми відчували на старті. Мовляв, кошти будуть надані лише «обраним», що процес оформлення буде занадто довгим і таким, що вимагає додаткових підтверджень та довідок. Тисячі прикладів доводять: всі, хто коректно оформив заявку, кошти отримав», – наголосив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Зараз Мівідновлення разом з іншими профільними міністерствами та народними депутатами працює над змінами до законодавства, аби спростити порядок підтвердження.

Окрім програми допомоги на ремонти, запущено програму житлових сертифікатів для людей, чиє житло було повністю знищене, та програму капітальних ремонтів пошкоджених будівель, де сума коштів для відбудови більша за 200 тис. грн. Незабаром за ними повинні початися перші виплати.

Також Мінвідновлення працює над компенсацією за знищене житло, яке залишилось на окупованій території, та програмою виплат для громадян, які зробили ремонт самостійно.

На одному з наступних етапів планується запустити у єВідновленні купівлю-продаж нового житла в обмін на житлові сертифікати, які отримують ті, чиї домівки були повністю зруйновані внаслідок російської агресії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus