USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Кошти з бюджету розподіляються за принципом: хто кум, той і замовник*

21 Жовтня 2015 12:32
«УКРОП створили, аби не допустити ворога на інші території», – переконаний голова Волинської обласної регіональної парторганізації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» В’ячеслав Рубльов. Зокрема саме тому він і погодився очолити місцеву організацію.

Тепер же балотується до обласної ради від 53-го Луцького міського виборчого округу. З його ж слів, щоб навести лад з системами тепло- та водопостачання у старих багатоповерхівках, облаштувати придатні для того приміщення під квартири для військових. А ще – зайнятися ремонтом житлових будинків та енергозбереженням.

Про це та інше – далі у інтерв’ю.

– Чи довго вагалися, коли вам запропонували стати головою волинського УКРОПу? Були ж, мабуть, і пропозиції від провладних політсил.

– Пропозиції були від різних політичних партій. Проте, коли мої внутрішні переконання не співпадають з тим, що робить політична сила, я ніколи не стану її частиною.

За діяльністю нинішніх лідерів УКРОПу спостерігав давно. Коли в Україні розпочалася війна, команда дніпропетровців, які, по суті, і створили УКРОП, зробила все можливе, аби не допустити ворога на інші території.

Серед членів політради УК­РОПу – і наш земляк, засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця. Це людина, яка не декларує обіцянки, а виконує їх: подивитися хоча б на результати чотирирічної роботи Фонду, це ж колосальні зміни.

Відтак, коли отримав пропозицію від УКРОПу, не вагаючись, погодився.

– Зараз ви – депутат обласної ради. Над чим працюєте?

– Наразі входжу до складу постійної комісії з питань використання майна спільної власності терито­ріальних громад сіл, селищ, міст області. Ми приймаємо рішення щодо належного використання комунальних приміщень, щоб ті не стояли пусткою. Коли до мене звертаються приватні підприємці з бізнес-планами і чітким баченням того, для чого їм потрібна комунальна будівля, я допомагаю їм її отримати.

Частину майна через зношеність доводиться списувати. Так робимо зі старими, але робочими, автівками – списаних на потреби військових вже передали сім одиниць.

– Вам пропонували продати свій голос за те чи інше рішення?

– Зважаючи на мою принципову позицію, йшов у депутати не заробляти гроші, з такими ідеями до мене не звертаються.

– Ви балотуєтеся по 53-му Луцькому міському виборчому округу. Які проблеми місцевих мешканців вирішуватимете?

– 53-ій округ – центр міста. І тут багато старих багатоповерхівок, де часто виходять з ладу системи тепло- та водопостачання. Індивідуальне опалення у таких будинках встановити складно, як і створити об’єднання співвласників (ОСББ). Люди розуміють, що не можуть взяти на себе відповідальність ремонтувати те, за що мав би платити міський бюджет.

У моєму окрузі проживає чимало військових, які туляться вже по кілька поколінь у маленьких квартирах. На тій же території розташована військова частина, яка стоїть пусткою. Її приміщення цілком реально облаштувати під квартири для військових.

Окрема тема – тарифи на газ, світло. Нам розповідають, що їхнє підвищення – необхідність. Однак складається враження, що людей таким чином відволікають від війни – бо ж людині, якій немає чого їсти, у що одягнутися, не до волонтерства.

– УКРОП активно допомагає волонтерам із центру «Серце патріота», які щотижня їздять до наших хлопців в АТО. Долучаєтеся?

– З керівником волонтерського центру Сергієм Балицьким ми зустрілися випадково у лютому цього року на одній із благодійних акцій «Серця патріота». Тоді і спрацювалися.

Зараз же через організацію допомагаємо усім тим, хто цього потребує. Востаннє надали допомогу солдату, який прийшов у відпустку з АТО, Сергієві Душку, інструменти для ремонту спецтехніки. Волонтери із «Серця патріота» привезли у військову частину не лише замовлені речі, а й теплий одяг та продукти харчування.

– Де шукатимете гроші на ремонт житлових будинків та енергозбереження?

– У тому ж місцевому бюджеті, але такому, який не розподіляється, як зараз: за принципом «хто кум – той і замовник робіт».

Влада розповідає про ремонти шкіл та садочків, але чомусь замовчує, що значна частина фінансування цих видів робіт – з гаманців батьків. Чиновники звітують про облаштування спортивних, дитячих майданчиків, а насправді – це просто їхнє оновлення: підфарбували, підрихтували – і все. У звітах влада часто присвоює собі чужі заслуги.

Так, Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» в обласному центрі відкрив вже не один спормайданчик. А це бонус до звіту чиновників – адже у Києві не дуже вдаються в деталі, хто це насправді зробив.

– Кажуть, що Ігор Палиця – вимогливий керівник. Як вам з ним працюється?

– Всі цілі та завдання, які ставить наш лідер, – чіткі та конкретні. Водночас, відчуваю величезну відповідальність перед Ігорем Петровичем та громадою за тих людей, які сьогодні є ядром нашої команди. Ігор Палиця – людина слова, і він є для нас прикладом – успішної людини, політика, управлінця в бізнесі та в соціальних проектах.

– Які, на вашу думку, перші кроки в контексті розвитку Волині?

– Закликаю 25 жовтня не бути пасивними, а прийти на виборчі дільниці. Від нашого вибору залежить майбутнє нашого міста й області. Голосуємо за УКРОП – обираємо Ігорю Палицю головою Волинської обласної ради. А якщо ви хочете змінити серце Волині – Луцьк, підтримайте людей, які довели результативність своєї роботи на ділі, а не на словах. Голосуймо за команду Ігоря Палиці, підтримаймо кандидата на посаду міського голови Луцька, голову правління Фонду «Новий Луцьк» Олександра Товстенюка.

Розмовляла Соломія ДОБРОЛЮБОВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 21 Жовтня 2015 13:24
Це правда, що куми знайомі родичі друзі і далі так як і було . Що змінилось? Що ж це таке? За що та молодь померла? Щоб інші прийшли і крали? І своїх ставили на посади? Подивіться тільки нова влада старих" працівників звільняють на нових? А чому? Бо це страшна корупція пр владі! І не совісті і нічого у них немає
Анонім до Петро Показати IP 21 Жовтня 2015 15:36
Якщо ти очикував іншого, то тобі потрібно купувати повзунки (для себе).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus