USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Ковельчани перекриють трасу міжнародного значення

17 Квітня 2017 19:14
19 квітня о 9:00 з вулиці Грабовського розпочнеться хода доведених до відчаю ковельчан, яка пройде центральними вулицями міста до Палацу Культури ім. Тараса Шевченка.

Про це йдеться на
офіційній сторінці ковельського "Національого корпусу" у "Вконтакте".

Після ходи, о 10:00 на трасі Київ-Ковель-Ягодин в районі Люблинця відбудеться безстрокова акція з метою привернення уваги до екологічної катастрофи, яка склалась у Ковелі внаслідок халатності керівництва філії ДП "Укрветсанзавод" та службової недбалості органів, які повинні були контролювати процес роботи підприємства.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Люди б'ють на сполох.

Мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти та інші небайдужі ковельчани навіть блокували дорогу, яка веде до сумнозвісного ветсанзаводу, і не пропускали на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження. Вони стверджують, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду і вирощувати городину в забрудненому ґрунті, в той час, як керівництво підприємства нічого не робить для вирішення ситуації.

Нещодавно стало відомо зі слів народного депутата від Волині Ігоря Гузя, що ветсанзавод мають закрити.

Через те, що директор Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадим Сухонос отримував на переробку набагато більше сировини, ніж підприємство могло обробити, Ковель і опинився на межі екологічного лиха. Наразі проти керівника порушили кримінальне провадження.

Нещодавно повідомлялося, що мешканці сіл Нові і Старі Кошари Люблинецької ОТГ продовжують перекривати дорогу на знак протесту проти спроб обласної виконавчої влади захоронити на землях громади відходи ковельського ветсанзаводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
вуйко Показати IP 17 Квітня 2017 19:48
"Національний корпус"? Ну-ну :) Бачили по ТБ тих дітей, що банки по Україні блокують... Це ж одна руйнація і шкода для України, що це творять, де влада, вона ж повинна всі питання і з банками і екологією, з усіма проблемами суспільства вирішувати?! Ах да - влада у Лондон летить... :)
Ігор Показати IP 17 Квітня 2017 20:42
Нещодавно стало відомо зі слів народного депутата від Волині Ігоря Гузя, що ветсанзавод мають закрити. наша влада тільки би і закривала. Гузь паморок на що дивиться??? як заробити і побільше. я гузя ще з 2004 року повню, помаранчевої революції, як він лазив там як бовж напів обдертий і кричав Ющенко так. круто піднявся на політиці. А тезка що скажиш???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus