USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ковельські студенти - лауреати всеукраїнського фестивалю Ліра Гіппократа - 2014

2 Січня 2015 09:00
Талановита людина — талановита у всьому. В майбутньому — акушерка, випускниця Ковельського медичного коледжу Вікторія Хом'юк впевнено почувається не лише в навчальній аудиторії, а й на сцені. Про це повідомляє "Телевізійний Центр Ковель".

Разом з Вікторією Хом'юк творчий потенціал рідної альма-матер на мистецькому фестивалі в столиці України представляла і випускниця спеціальності “Лікувальна справа” Анна Рудик.

“Співаю я ще з самого дитинства, зі школи. Коли прийшла навчатися в коледж в 2011 році, то почала відвідувати гурток вокального співу, яким керує Олена Степанівна. Конкурс був непростим: було багато конкурсантів - біля 300 виконавців з різних регіонів України. Звичайно, хвилювалася перед виходом на сцену. Я виконувала пісню Ірини Федишин “Марія”. Ще запам'яталося, як у гала-концерті ми виконували всі разом “Оду радості” Бетховена та “Реве та стогне Дніпр широкий” Тараса Шевченка”, - розповідає лауреат фестивалю “Ліра Гіппократа - 2014” Анна Рудик.

Керівник вокального гуртка Олена Сметюх, яка готувала до виступу на столичній сцені обох конкурсанток, зауважує: цьогорічний мистецький форум був особливий своєю атмосферою єднання та патріотизму.

“В умовах героїчних подій сьогодення, коли в очах України — сльози, а в грудях її — кулі та ножі, ми не просто співали та презентували свою творчість, а й наводили пісенні мости дружби, спілкуючись зі студентами та викладачами медичних закладів зі сходу та півдня України... Ми єдналися узами милосердя, людяності і доброти...”, - каже керівник вокального гуртка коледжу Олена Сметюх.

Творче життя в коледжі — різноманітне та цікаве. Окрім гуртків та секцій, в навчальному закладі створили і самодіяльний театр “Водограй”. Студенти активно займаються волонтерською роботою та благодійністю. Не перший рік майбутні медики допомагають дітям з особливими потребами - вихованцям відомої в Ковелі ГО “Реабілітаційний центр”.

“Випускниця нашого коледжу Наталія Хвесик була номінантом і виграла благодійний проект “Блакитна птаха”. Кошти цього проекту дозволили нам організувати поїздку дітей з особливими потребами в Біловезьку Пущу, в резиденцію Діда Мороза, що було їхньою заповітною мрією...”, - говорить заступник директора Ковельського медичного коледжу Вікторія Каленікова.

В навчальних аудиторіях та класах послідовників Ескулапа навчають, перш за все, професійним навичкам. Але у стінах Ковельського медичного коледжу переконані: без людяності, щедрості душі та доброти стати справжнім лікарем — неможливо.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus