USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Козацький турнір «Однотан» зібрав у Луцьку понад 180 учасників. Фото

30 Березня 2024 17:41
У Палаці культури міста Луцька відбувся козацький турнір «Однотан». У цій дисципліні учасники під музичний супровід б’ються з уявним суперником, демонструючи бойові та акробатичні навички.

Організував змагання клуб козацьких бойових мистецтв «Герць», підтримку надали Луцька міська рада, Волинський національний університет та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Участь у турнірі взяли понад 180 спортсменів із Луцька, Ковеля та Рівного. Наймолодшим – від чотирьох до восьми років, найстарші змагалися в категорії 18+.
Керівник клубу козацьких бойових мистецтв «Герць» Роман Ковальчук зазначив, що спортсмени показували вміння за кількома критеріями: якість виконання технічних елементів, різноманітність рухів, ритміка та динаміка.

Читати ще: Козацький турнір із рукопашу гопак у Луцьку зібрав майже 200 учасників. Фото

«Завдяки однотану спортсмени відшліфовують свої навички та техніку, напрацьовують витривалість, що в подальшому допомагає при самозахисті. Ми навмисно обираємо для таких змагань сцену, щоб дитина переборювала страхи», – додав Роман Ковальчук та подякував партнерам змагань.
Читати ще: У Луцьку – міжшкільний волейбольний турнір серед батьків та вчителів. Хто переміг. Фото

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода зауважила, що козацькі бойові мистецтва зберігають самобутність української культури, тому важливо популяризувати та підтримувати ці дисципліни.

«Будь-який козацький турнір – це не лише про спорт. Це про українську культуру, про збереження традицій та звичаїв. Саме тому Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» завжди долучається до організації подібних змагань. Діти, які відвідують секції бойових мистецтв, фізично міцні, обізнані в наших традиціях. Вони шанують і люблять Україну всім серцем, виростаючи справжніми патріотами», – наголосила Катерина Шкльода.
Читати ще: Відволіктися від ґаджетів та опанувати нові навички: у Луцьку школярі змагалися на турнірі з шашок. Фото


По завершенню вітальних слів призи та пам’ятні нагороди отримали наймолодші спортсмени. Після цього вихованці клубу «Герць» запалили зал показовим виступом. Завершували змагання з однотану учасники старших вікових категорій.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus