USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кожен має право на багате життя, ‒ злодюжка. ВІДЕО

15 Травня 2012 12:27
За статистикою показник підліткової злочинності на Волині найбільший в Україні ‒ за 4 місяці 250 порушень закону. У міліції кажуть, що часто на злочин ідуть несвідомо, просто батьки не здатні забезпечити усі потреби дітей.
Про це повідомляє ICTV.
Така сумна статистика лякає батьків і насторожує правоохоронців. 15% від усіх злочинів скоюють діти. Юні порушники закону переважно крадуть – хто спиртне та харчі із сільських магазинів, а хто зазіхає на вироби з металу – асортимент теж широкий – від алюмінієвих каструль до електрокабелю, який виривають прямо зі стін будинків.
«Була затримана злочинна група, до якої входили неповнолітні. Даною групою було вчинено 104 злочини, вони є рідними братами, двоюрідними. Група була стійкою, стабільною, було задокументовано їхню протиправну злочинну діяльність», – каже заступник начальника управління МВС України у Волинській області Олександр Никитюк.
Переважно на кримінал зважуються діти з неповних і незаможних сімей, ‒ кажуть у міліції. Часто злочини скоюють, не усвідомлюючи відповідальності, – хтось збирає на новий мобільний телефон чи комп’ютер. Батьки забезпечити потреби дітей не можуть, тож ті вирішують шукати гроші самотужки.
«Кожен має право на багате життя, мені яка там різниця, що думають, взагалі може мене ніхто не впіймає, що я знав, що так вийде», – каже Петро.
Вік неповнолітніх злочинців від в’язниці не врятує. Діти несуть кримінальну відповідальність із чотирнадцяти років. Таке раннє порушення закону може поставити хрест на майбутньому підлітка, адже якщо він піддався спокусі раз, зробить це знову, кажуть фахівці. Тому батьки, учителі та правоохоронці мають вкарбувати у свідомість усю відповідальність за кримінальні вчинки.
«Це може початися з банального – не можу відмовити собі, бо хочу. Дуже важливо, що немає контакту в сім’ї, діти не спілкуються з батьками, батьки не чують дітей», – говорить психолог Ірина Бондарук.
За останні 4 місяці діти скоїли 250 злочинів. Аби зменшити сумну статистику, правоохоронці посилили профілактичну роботу із школярами й студентами та проводять спеціальні рейди. Бо відсидівши 5 років, мало хто з неповнолітніх повертається до нормального життя і стає повноцінною людиною. Переважно знову зважуються на кримінал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus