USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кожен шостий вчитель в Україні - пенсіонер

31 Серпня 2013 09:01
Кожен шостий вчитель в Україні - пенсіонер, а за останні роки у школи пішло працювати лише 4,5% молодих спеціалістів.
Про це 30 серпня під час прес-конференції сказала експерт Центру політичних студій та аналітики Дар’я Слизьконіс, інформує УНН.
Згідно з інформацією експерта, у Кримі 23% вчителів-пенсіонерів, у Дніпропетровській, Луганській, Донецькій, Київській областях - близько 20%, у Житомирській області – 19%.
«У Криму до шкіл за останні два роки прийшло лише 6% молодих спеціалістів від загальної кількості вчителів, які там працюють, в Дніпропетровській області 4,4%, в Луганській 3%, в Донецькій 0,9%», - сказала Д.Слизьконіс.
«У першу чергу це зумовлює те, що наших дітей виховують за старими методиками, технологіями, цінностями. Дуже мало викладачів, які можуть надати певний рівень освіти, яка б відповідала сучасним тенденціям», - підсумувала експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 31 Серпня 2013 09:08
Зарплата + пенсія vs молодий безробітний. Перемагає молодий бо виїжає на.. з цієї країни
! Показати IP 31 Серпня 2013 15:19
краще вчитель-пенсіонер ніж молодий тупиця
!!! до ! Показати IP 31 Серпня 2013 15:28
Ученье светь, а неученье... ((( Пусть учат дети остатки коммунизма, прогнившей бюрократии, лебезения перед вишестоящим НаСяльником и всех остальных прелестей тогдашнего общества.
Лучанин Показати IP 1 Вересня 2013 00:46
Останній абзац - повна неправда! Викладачі вчать дітей за методиками та технологіями тими, за якими вимагає навчати МОЗ, а вони вже давно змінилися. Цінностей в нашій країні не існує с самого початку її становлення, якщо пенсіонери трохи чомусь навчать дітей, то це, безперечно, буде тільки плюс. Відносно викладачів, які можуть надати певний рівень, який би відповідав сучасним тенденціям, то це, зазвичай, і є пенсіонери. Сучасні випускники-вчителі не мають взагалі ніяких знань і дуже бояться сучасних дітей. Одиниці залишаються працювати, бо безвихідь, а більшість тікає після першого ж уроку. Та й взагалі, відносно старих методик - радянська освіта була найкращою у світі, тому тоді і цінувалися наші спеціалісти. Зараз ми вже "догнали і перегнали Америку" - одиниці, які займаються самоосвітою, можуть дати фору західним спеціалістам. Я б навіть сказав, що наша освіта зараз лежить в відділенні реанімації, де звільнили останнього лікаря.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus