USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кредитори спробували силою відібрати позашляховик фірми-банкрута

16 Червня 2015 21:25
Відібрати майно збанкрутілої фірми ТОВ «Каскад транспорт ЛТД» ліквідатори за постановою суду спробували сьогодні, 16 червня, відразу після судового засідання. Про це пише «Під прицілом».

Нагадаємо, ТОВ «Каскад транспорт ЛТД» визнали банкрутом ще у 2013 році. Проте, процес ліквідації затягнувся через те, що власники підприємства нахабно ігнорують вимоги арбітражних керуючих та ліквідатора, які прикладають зусилля для того, аби розрахуватись з кредиторами.

Відповідно, екс-директор товариства Олександр Александров після оголошення про початок ліквідації підприємства-банкрута був забов’язаний протягом 15 днів передати всю документацію, печатки, штампи, матеріальні та інші цінності ліквідатору. Попередні два ліквідатори не спромоглися виконати ухвалу суду і отримати необхідне майно для завершення процедури ліквідації і погашення вимог кредиторів.



Колишній директор підприємства так само відреагував і на вимогу нинішнього, вже другого ліквідатора (третього арбітражного керуючого) ТОВ «Каскад транспорт ЛТД» Валерія Григор'єва. Таким чином, новий ліквідатор подав клопотання до Господарського суду Волинської області з метою забов’язати екс-директора таки повернути майно. Суддя Віталій Войціховський задовольнив дане клопотання на сьогоднішньому слуханні та виніс відповідну ухвалу, яка вступила в силу одразу після проголошення.

Варто зазначити, що представник фірми-банкрута Ігор Запорожець, який брав участь у засіданні, ледь не зірвав його, проявляючи неповагу до суду та присутніх, за що отримав кілька зауважень від служителя Феміди. Також, як інформує видання, під час перерви він був проти того, щоб його знімали на камеру, інакше він погрожував побити журналісту відеокамеру. Більше того, на перерві перед проголошенням ухвали він намагався зчинити конфлікт з колишніми працівниками підприємства, з якими досі не розрахувались по заробітній платі.

Вочевидь така поведінка Ігоря Запорожця обумовлена винесенням невигідної ухвали для боржника, хоча він офіційно представляє інтереси одного з кредиторів, якому це мало б бути вигідно, оскільки це дає можливість швидше сформувати ліквідаційну масу підприємства-банкрута.



Та вже після завершення слухання, під стінами Господарського суду сталася сутичка. Справа в тім, що екс-директор ТОВ «Каскад транспорт ЛТД» приїхав до суду на позашляховику «Toyota Land Cruiser Prado».

Стосовно цього позашляховика, то ще під час судового слухання в учасників виникло багато питань. Зокрема, на запитання ліквідатора Валерія Григор'єва до колишнього керівника ТОВ «Каскад транспорт» ЛТД, на яких підставах та чому він користується автомобілем, який належить підприємству-банкруту. Відомо ж, що його звільнили у 2013-му році, і наразі до цієї фірми чоловік не має жодного відношення. У відповідь Ігор Запорожець заявив, що цим автомобілем користується саме він, а не Олександр Александров. Таким чином, виникає питання, на яких підставах і яким чином пов'язані адвокат Ігор Запорожець з банкрутом, і чому так затято відстоює їхні інтереси, будучи представником одного з кредиторів.

Перевіривши номерні знаки, ліквідатор Валерій Григор’єв визначив, що машина перебуває на балансі збанкрутілої фірми. Тож колишні працівники ТОВ «Каскад-транспорт ЛТД» вирішили заблокувати виїзд позашляховику своїми автівками, аби в подальшому вилучити його, як майно фірми-банкрута для продажу та погашення кредиторських заборгованостей.

Проте Олександр Александров, не дивлячись на рішення суду, вирішив не віддавати ключі від автомобіля і навіть намагався прорватися через барикади.

Аби ідентифікувати автомобіль та встановити його реального власника, викликали міліцію. Мовляв, можливо таким законним шляхом вдасться примусити колишнього директора повернути позашляховик назад у користування тимчасового керівництва підприємства і виставити на продаж, оскільки цей автомобіль входить в ліквідаційну масу ТзОВ «Каскад транспорт» ЛТД.

Прибувши на місце події представники міліції визначили суть конфлікту, проте прийняти якесь рішення вони не змогли. Мовляв, громадський порядок ніхто не порушив.

«Громадський порядок порушують? Не порушують громадський порядок. Є працівник ДАІ. Розмовляйте з працівником ДАІ», – зауважив міліціонер.

Працівники ДАІ також не виявили ніяких порушень. Тож кредитори та ліквідатор прийняли рішення викликати слідчого. В той же час екс-директор Олександр Александров зі своїм адвокатом Ігорем Запорожцем зникли з місця подій. Тому за відсутності другої сторони конфлікту виклик слідчого довелось відхилити.

Однак, ліквідатор ТзОВ «Каскад транспорт ЛТД» Валерій Григор'єв разом з рештою кредиторів не полишили машину і вирішили викликати евакуатор, аби відвезти майно банкрута на окремий майданчик під охорону. Проте в силу того, що «Toyota Land Cruiser Prado» є великим рамним позашляховиком з вагою до 3-ох тонн у Луцьку не знайшлось евакуатора, який в змозі підняти автомобіль та транспортувати його в необхідне місце.

Як стало відомо згодом, колишньому керівництву фірми-банкрута таки вдалось забрати автомобіль і наразі цим питанням займають правоохоронці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
бандеровець Показати IP 16 Червня 2015 21:35
що в Луцьку не знайшли? евакуатора яким прадо забрати? не смішіть мої грязні тапочки.....
сто до бандеровець Показати IP 17 Червня 2015 09:07
прадо з автоматичною коропкою передач!!! Якщо засовувати силоміць лебідкою, є ймовірність пошкодити коробку передач. Транспортування можливе лише через підняття краном авта на лавету.
777 Показати IP 16 Червня 2015 22:07
чому так зі всіма боржниками не поступають
продажному ліквідато Показати IP 16 Червня 2015 22:19
не так вам треба отримувати, треба бити ботом під зад ! да і бот треба побільше. Відкормився спочатку в суді, а тепер думає тут поживитися. Продажна система плодить таких продажних "ліквідаторів"
корупція Показати IP 16 Червня 2015 23:00
Григорьєв працює в тандемі з сином судді Шума, як ви думаєте які ришення приймає чесний суд??
Гггг Показати IP 16 Червня 2015 23:51
А то нічого, що рішення суду ще не вступило в закону силу?
Валера до Гггг Показати IP 16 Червня 2015 23:55
а хіба Запорожець не в курсі шо ухвала набирає законної сили відразу?)
Банкір Показати IP 16 Червня 2015 23:53
от чо так шоферюги печуться? Думають за рахунок банківської машини зарплату получать, а х*р там!!! Ну хіба шо нагода шефа почмирити)))
лучанин Показати IP 17 Червня 2015 00:01
Цирк ))) поржав з "ліквідатора" -провокатора )))
лучанин до лучанин Показати IP 17 Червня 2015 22:35
А ти зможеш краще? Спробуй ти очолити ліквідацію і відібрати майно в цих Александрових з Загревою разом!!! Критикувати лекше...
Читач Показати IP 17 Червня 2015 00:06
хіба ніхто це хамло рівненське не поставить на місце, царьок
Робінгуд Показати IP 18 Червня 2015 14:13
Бомбить таких жлобів треба конкретно.Морди і животи понаїдали,груди- хоч бюстгалтер вдягай.І все бідують по ресторанах і нічних клубах на джипах.Пошкодуйте бідолаг сердечних

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus