USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Банкрутство волинського підприємства: хто перешкоджає зборам кредиторів

31 Травня 2015 19:00
Довгий час триває справа із банкрутством ТзОВ «Каскад-Транспорт» ЛТД, серед кредиторів – працівники, які роками чекають на виплату заробітної плати. Втім, щоразу на перешкоді зборам кредиторів намагаються стати представники підприємства, а робота з оцінки майна підприємства-банкрута досі не здійснена.

Збори кредиторів ТзОВ «Каскад-Транспорт» ЛТД відбулися 28 травня у Луцьку.

Підприємство, як і ТзОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД (виробник лактози та казеїну, сухих молочних сумішей), належить братам Александровим. Засновником «Каскад-Транспорту» є Ігор Александров. Набравши чималу кількість кредитів у банках, керівництво підприємства (директор фірми – Олександр Александров), довело його до банкрутства. Відтак, справа щодо його банкрутства триває вже певний час, натомість підприємство продовжує діяти.

Цьогоріч, 2 лютого, ухвалою господарського суду Волинської області, вже третім за рахунком ліквідатором підприємства (після Геннадія Кравчука та Руслана Пурія) було призначено Валерія Григор’єва. Відтоді були надіслані запити для здійснення пошуків майна підприємства.

З МРЕВ надійшла відповідь про те, що у ТзОВ «Каскад-Транспорт» ЛТД є цілий перелік транспортних засобів. Одночасно арбітражний керуючий надіслав листи колишньому директору підприємства з проханням надати, відповідно до закону, ці транспортні засоби, активи, для того, щоб можна було здійснити ліквідацію підприємства, оцінити майно та в майбутньому реалізувати його. Натомість, Олександр Александров не давав жодних відповідей, ігноруючи ліквідатора.

Наразі автівки, яких налічується понад сотня, їздять та використовуються фірмою, усупереч закону. Визначити, які автомобілі перебувають у робочому стані, а які ні, неможливо, адже доступу до транспортних засобів ліквідатору вперто не надає керівник підприємства. Зі слів працівників, частина автомобілів перебуває у розібраному вигляді, тож використовуються лише певні їхні деталі.
Загалом усім кредиторам збанкрутіле підприємство боргує 677,372 мільйона гривень, з них понад 447 мільйонів - ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України».

Колишні працівники підприємства, яким воно боргувало заробітну плату, зверталися із позовами до суду у рамках банкрутства, аби отримати зароблені гроші. Суд зобов’язав ліквідатора включити працівників до реєстру кредиторів. Загалом кредиторські вимоги працівників ТзОВ «Каскад-Транспорт» ЛТД становлять 1 027 353,60 гривні. Значна частина працівників, яким підприємство боргує заробітну плату, знаходяться у Вознесенську Миколаївської області, де розташована база «Каскад-Транспорту», тож не змогли прибути на збори.

Спробу провести загальні збори кредиторів робив попередній ліквідатор Руслан Пурій. Тоді люди потрапили у приміщення пізніше години, о котрій мали розпочатися збори, а попередньо була зроблена відмітка про те, що кворуму немає, тож збори були закриті, так і не розпочавшись.

Власне, 28 травня були заплановані збори кредиторів, які збирав ліквідатор Валерій Григор’єв. До будівлі підприємства на вулиці Єршова, 3, прибуло декілька десятків працівників, яким ТзОВ «Каскад-Транспорт» ЛТД боргує зарплату. Під час зборів планували визначити кількісний склад учасників, які представлятимуть інтереси кредиторів у складі комітету. Попри те, що збори пропонувалося провести за межами приміщення (був наявний принтер та елементи живлення, щоб роздрукувати протокол), представник «Укрексімбанку», керівник філії Костянтин Скрипка (кредитора, що має більшість голосів на зборах – понад 377 тисяч) не погодився на це через начебто надто холодні погодні умови та пройшов всередину будівлі.

Перешкоди на шляху проведення зборів почали виникати, коли на місце з’явився рівненський юрист Ігор Запорожець, який представляв інтереси ТзОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД (чоловік раніше неодноразово представляв інтереси обох підприємств). Він одразу відчув себе господарем ситуації, намагаючись перешкодити тому, аби всі, хто прибув на збори, зайшли всередину будинку. Ставши на дверях, він зухвало намагався керувати працівниками, говорячи, що всередину повинні зайти лише декілька осіб, а не «колгосп».

Також він закликав працівників «не влаштовувати Майдан» та погрожував викликати правоохоронців. Це обурило присутніх, адже юрист не мав права таким чином поводитися (організацією зборів займається ліквідатор), тож, після словесної перепалки та нетривалої штовханини, вони усе ж пройшли через прохідну в приміщення. Чоловік піддавав сумніву повноваження ліквідатора, оголошуючи, що той лише скликає збори, «а протокол ми будемо писати». Насамкінець, він усе ж погодився зі словами ліквідатора про те, що зайти всередину повинні усі присутні працівники, а він такий самий запрошений, як і вони.
Вже у приміщенні, під час вступного слова, він намагався запевнити роздратованих працівників, що дбає і про їхні інтереси та підбурював проти чинного ліквідатора підприємства Валерія Григор’єва. Дехто з присутніх припустив, що Ігор Запорожець – прихильник колишньої влади, адже закликає «не влаштовувати Майдан» та має на шиї червону, начебто комуністичну, хустинку. У відповідь, той почав виправдовуватися, що палко підтримував Майдан, а хустинка, як виявилося, є прапором Волині.

Оскільки відповідно до законодавства Ігор Запорожець не мав повноважень брати участь у зборах, арбітражний керуючий вилучив його із засідання. На це юрист заперечував, стверджуючи, що вилучають його незаконно та демонструючи документ, у якому йдеться про те, що він представляє інтереси підприємства. Втім, у документі не було вказано, чи може він представляти їх на зборах кредиторів.

Варто зауважити, що навіть будучи вилученим зі зборів, юрист постійно спілкувався по телефону з присутнім на зборах зі своїм помічником, представником «Волинь-продакшн», консультуючи його. На зауваження ліквідатора представник «Волинь-продакшн» не реагував та продовжував розмову з Ігорем Запорожцем.
Цікаво, що перед початком зборів Костянтин Скрипка та представник «Волинь-продакшн» наполягли на тому, аби засідання відбувалося без присутності журналістів, адже, мовляв, буде йтися про економічні питання (колишні працівники ТзОВ «Каскад-Транспорт», навпаки, не були проти висвітлення події у ЗМІ).

У підсумку, під час зборів визначили кількісний склад комітету кредиторів з чотирьох осіб (представників ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України», ПАТ «Банк Форум», ТзОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД та ПП «Виробничо-комерційна фірма «Волинь-Продакшн»).

Відтак, процедура банкрутства підприємства, що боргує чималі кошти як банкам, так і своїм працівникам, триватиме. Як стало зрозуміло під час зборів, керівництво «Каскад-Продакшн» ЛТД, зокрема, його юрист Ігор Запорожець, усіляко намагаються затягнути цей процес та перешкодити тому, аби працівники зрештою змогли отримати зароблені кошти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Че Показати IP 31 Травня 2015 19:56
Запорожець - це відомий у певних колах рівненський адвокат. Його контора спеціалізується на замовних банкрутствах. Це коли власники бізнесу замовляють банкрутство самих себе. Мета - кинути банк, державу, кредиторів. Працюють у спілці з своїми суддями, арбітраж. керуючими, експертами. Непочатий край роботи для СБУ та прокуратури.
Правий до Че Показати IP 31 Травня 2015 20:12
Дивує інше - 447 мільйонів - борг перед ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України», в всім пофіг : прокуратура, мвд, сбу. Чи всім непофігу - просто замазано?
ДА Показати IP 31 Травня 2015 19:57
Колись і я туди попав працювати, через два тижні звалив. Розкусив я ту кантору відразу.
Че Показати IP 31 Травня 2015 20:30
447 мільйонів боргу - це напевно коли брали кредит, долар був по 5 чи, максимум по 8. Тобто Каскад неповернув держ.банку 56-89 млн. доларів. Народ скидується на перемогу, хто скільки може, а тут цілу армію можливо укомплектувати...
Працівник Показати IP 31 Травня 2015 21:12
В даний час і надалі працює каскад під фірмами ,,Елітмол" і"Зімс" там ще є крім Александрова іЗагреви такий містечковий аферист Федорченко ,я незнаю куди дивляться органи ,але вони кожног дня тут є і фури грузяться казеіном ,значить гроші мають натирили в держави .Давно потрібно відправити іх на нари.
Льоня Показати IP 1 Червня 2015 10:46
Кажуть знаючі люди( в т ч бувші працівники), що ці контори відмивали величезні суми ПДВ із державного бюджету і головним ідеологом та рішалою цих питань в київських кабінетах бу Загрева.
Просто збіг Показати IP 1 Червня 2015 11:30
Цікавий нюанс: ліквідатор Валерій Григор’єв - колишній помічник судді Войціховського, що має у провадженні справу Каскаду... Мабуть випадковість)))
Оппа Показати IP 1 Червня 2015 12:11
Міжсобойчик 100%. І пурій з череватим і григорєвим кенти))
знаючий Показати IP 1 Червня 2015 13:05
Відразу кидається в очі, що рівненському адвокату потрібний кваліфікований психіатр. А Алєксандров? Комсомолець, мати - обласна суддя. Важкий тип. Чавунний.
користувач до знаючий Показати IP 2 Червня 2015 09:13
Для знаючого мама Александрова померла дуже давно і суддею ніколи не була . А комсомольцями були практично всі хто сьогодні при владді і вік яких перевищує 40 років - то при чому тут комсомол.
студент Показати IP 1 Червня 2015 13:36
а чо шоферня париться? чи думає що заставні машинки підуть на зарплату? наївні
я жахаюсь Показати IP 1 Червня 2015 15:14
Матеріал готують наївні люди. На якого читача чи ідіота ці малюнки, яких треба розглядати під лупу, розраховані? До сорока сторінок. Кому цікаві серії і номерні знаки автомобілів? Дибілізм!!! Кому цікаві ці фото з невідомими дядьками і хворим юристом? Подайте автора, дуже цікаво, хто ж це такий.
Поправка Показати IP 1 Червня 2015 17:05
Ліпше давайте скажемо: хто нажився на кредитах, а хто поживиться на банкрутстві?))) де інтереси державного банку? Коли і що отримає шоферня?))
до водіїв Показати IP 2 Червня 2015 09:08
Коли отримували зарплату в конвертах то мовчали, а зараз заскиглили, то віддайте ту зарплату назад , і скиглять тільки водії, Цих водіїв які є продажними не потрібно брати ніде на роботу. Чому ці обіжені працівники не розповідають що за час роботи на Каскаді при мінімальній заробітній платі побудували собі будинки, придбали автомобілі
колишній працівник Показати IP 3 Червня 2015 17:51
Для незнаючих,каскад почав банкрутіти коли пришла донецька мафія до президентських маштабів. Якби не вони мали б люди роботу,водіі грибли гроші тихенько далі і зарплати платилися б але ж тим свиням мало було вот і вишло шо прості люди розгрібають,каскад винний а ті втікли з краіни і гріють дупи в москаляндіі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus