USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Кримські татари відзначили сумну дату в Луцьку

18 Травня 2014 13:22
Переселенці з Криму зібралися в Луцьку, аби відзначити річницю депортації кримських татар. На Замковій площі Луцька більше десятка людей покладали квіти до Пам’ятника жертвам політичних репресій. Захід відбувся сьогодні, 18-го травня.

Нагадаємо, цього ж дня, 70 років тому о 5-й ранку всіх кримських татар примусово помістили в товарні вагони та відправили за межі Криму. Вони їхали потягом 10 діб. Людей з вагонів не випускали, не годували, дозволяли лише виносити трупи мертвих. Так вони опинились в Середній Азії.

Захід у Луцьку розпочався з хвилини мовчання. Коли йшли до пам’ятного знаку, то кримські татари несли український прапор, а лучани - їхній, аби показати, що ми – єдиний народ.


Люди стояли зі сльозами на очах, адже багатьом і сьогодні довелося покинути вдруге рідну домівку через окупацію Криму Росією. Таких на Волинь приїхали близько 90 сімей.

Сусанна з Криму в Луцьк приїхала перед псевдореферендумом. Казала, що боялися війни. А потому вирішила тут залишитися.

«Куди мені повертатися!? В Росію? Я ж хочу жити в Україні», - говорить Сусанна.

«По можливості ми будемо чинити опір в Криму, будемо показувати що ми є», - сказав Сервер Зинедин.


По завершенню вшанування усі заспівали Гімн України.

Зауважимо, що цього року незаконна влада Республіки Крим заборонила проведення будь-яких масових акцій на півострові до 6 червня, втім, кримські татари все ж вшановують пам’ятну дату.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
КАЛЬКА Показати IP 18 Травня 2014 14:39
ЗАХОПЛЮЮСЬ ТА ПОВАЖАЮ ГОРДИЙ ТА ЩИРИЙ НАРОД КРИМСЬКИХ ТАТАР!
ЛУЧАНКА Показати IP 18 Травня 2014 14:41
ЛЮДИ ПОДИВІТЬСЯ ФІЛЬМ ХАЙТАРМА ПРО КРИМСЬКИХ ТАТАР ! ПОВАЖАЮ І СХИЛЮ ГОЛОВУ РАЗОМ З КРИМСЬКИМИ ТАТАРАМИ У СЬОГОДНІШНІЙ ДЕНЬ
не Показати IP 18 Травня 2014 23:31
о, девчушка с 5-й школы...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus