USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Криваве 11 вересня: роковини найстрашнішого теракту в історії

11 Вересня 2018 12:32
17 років тому, 11 вересня 2001 року, в США сталися теракти, що назавжди змінили життя мільйонів людей.

Серія атак протягом 102 хвилин забрала життя понад трьох тисяч осіб, пише УНІАН.

Теракт здійснили терористи-смертники, які викрали чотири пасажирські літаки. Два авіалайнери врізалися у вежі всесвітнього торговельного центру в Нью-Йорку. Третій - в Пентагон (будівлю Міноборони США), а четвертий - впав на землю в штаті Пенсільванія.

Внаслідок цього теракту загинули 2977 осіб і понад 6 тисяч отримали поранення.

Відповідальність за організацію атаки взяло терористичне угрупування "Аль-Каїда". На той час його очолював Усама бен Ладен.

2 травня 2011 американський спецназ в ході операції в Пакистані вбив бен Ладена.

Теракти 11 вересня спровокували ряд економічних, соціальних, політичних і військових проблем. Для всього світу, а, особливо, для Америки, 11 вересня стало днем зміни епох.

У 2011 році на місці зруйнованих веж-близнюків в Нью-Йорку з'явився меморіал всесвітнього торговельного центру. Американці досі згадують цей день і називають його просто "11 вересня" або "9/11".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Я Показати IP 11 Вересня 2018 18:56
а хіба ці будинки вони самі не підірвали?? крім тих двох підірвали ще один -що біля них - на нього нічого не падало і літак в нього не влетів.За третій будинок взагалі мовчок
zlotniy до Я Показати IP 11 Вересня 2018 19:57
менше довіряй конспірологам, бо виявиться що на місяць ніхто не літав і взагалі на плоскій землі живемо... Як можна вірити у наш час в цю дурню? Я особисто передивився десятки годин відео з різних ракурсів, ніде не помітив вибухів. Порівняйте відео контрольованих зносів із ВТЦ. Та і взагалі, якщо це підриви, то для чого? Яка мета? Ви знаєте які збитки США понесли від теракту? Економічний збиток від атаки близько $100 млрд, і це не враховуючи витрат на військові дії.
Я до zlotniy Показати IP 12 Вересня 2018 05:06
які збитки? хтоо їх рахував і по якій методиці? а самі башти були застраховані і на цьому шоу власники підняли мільярди.. Робилось воно для того щоб пропхати таки антитерористичні закони - глобальний контроль над всім і всіма. З Бен Ладена зробили опудало і всього через 10 ( десять ) років його типу знайшли і типу вбили - з вертольота впав (ще одне шоу).
zlotniy до Я Показати IP 11 Вересня 2018 20:03
а третій будинок (WTC 7), був сильно пошкоджений від падінь веж і сильною пожежею. Ось на відео чорний дим іде від тієї будівлі https://youtu.be/QmiROP2mFkA?t=56m22s
Я до zlotniy Показати IP 12 Вересня 2018 05:08
еге ж.. і чомусь теж розвалюватись почав знизу як і башти... хоч пошкодження були на верхніх поверхах. Цікаві такі башти - вдарили зверху - а розсипатись почали одночасно по всій висоті - до самого низу
zlotniy до Я Показати IP 22 Вересня 2018 13:29
ви геть некомпетентні у цьому питанні, ви хоча б відео руйнування WTC 1,2 і WTC 7 бачили? Жодна не розвалювалась знизу, башти почали руйнуватись з місця удару, це прекрасно видно на фото і відео, навіть видно як починають нахилятись в сторону найбільших отворів. А WTC 7 взагалі спочатку почав обвалюватись фасад зі сторони руйнування і пожежі, а потім обвалилась і решта будівлі. Раджу вам особисто не полінуватись і передивитись архів https://archive.org/details/nist-911 , перш ніж писати всіляку дурню, там сирі матеріали без обробки, і іх там дуууже багато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus