USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Криза не позбавила волинян милосердя?

19 Червня 2009 14:14
Всеукраїнська благодійна акція «Почуйте всі!» цього року на Волині зібрала значно більше коштів, ніж минулоріч. Про це під час прес-конференції розповів заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин, – повідомляє 19 червня репортер «Волинських Новин».
 
Підсумки акції підбили заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Святослав Кравчук, заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин та регіональний представник Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» у Волинській області Оксана Лойко.
 
Пан Кравчук подякував організаторам, оскільки у 2009-му благодійна акція «Почуйте всі» пройшла на високому рівні. «Не дивлячись на те, що криза... напевно в наших людях залишилось багато доброго... Суспільство готове для конкретної категорії людей, конкретної людини допомогти», – зазначив заступник губернатора.
 
За словами Ігора Дмитришина, християнські чесноти характерні для Волинської області. Акція, на думку посадовця, вдалася, бо «досить непогано спрацювали». За кількістю зібраних коштів Волинь опинилась на 17 місці з 27 регіонів України. Якщо у 2008-му на Волині зібрали 43 тисячі гривень, більше працюючи з підприємцями, то у 2009 році шляхом масових акцій вдалося зібрати 66 тисяч гривень. Із них, як проінформував пан Дмитришин, 27 тисяч гривень пожертвували у Луцьку. Для збору благодійних коштів організатори залучили понад 4 сотні волонтерів. Чиновник за акцію подякував Оксані Лойко, громадським організаціям, владним структурам та самому населенню, яке підтримало акцію.
 
Регіональний представник фонду «Серце до серця» на Волині Оксана Лойко, яка безпосередньо займалася організацією акції, відзначила лідерів у зборі коштів. Серед загальноосвітніх навчальних закладів це – гімназія №4 міста Луцька (понад 1400 гривень), з-поміж вишів – Волинський національний університет імені Лесі Українки (3296 гривень) та серед громадських організацій Волині – «Українська молодь Христові!» (555 гривень). А одна з волонтерів, яка навчається у Луцькому центрі професійно-технічної освіти, зібрала півтисячі гривень.
 
Всього організатори на проведення акції в області витратили приблизно 1 тисячу гривень. Волонтерами були переважно школярі і студенти. Оксана Лойко проінформувала, що лікарська рада Волинської обласної дитячої лікарні зараз вирішує, яке обладнання для лікування дітей з вадами зору купувати. За словами пані Лойко, фонд «Сере до серця» виділить додаткові кошти, і таким чином на закупівлю медустаткування для Волині піде приблизно 80 тисяч гривень. Оксана Лойко сподівається, що необхідне обладнання буде в дитячій лікарні у четвертому кварталі цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Червня 2009 14:46
"ВН", ви знаєте, що старий Ярош помер?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus