USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Світова криза не омине українське село, – Віталій Заремба

31 Жовтня 2008 12:00
За словами першого заступника голови ОДА Віталія Заремби, «світова криза не омине українське село». Про це він сказав у прямому ефірі на Волинському телебаченні, – 31 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Підводячи підсумки щодо стану промисловості й сільського господарства Волині за 9 місяців, Віталій Заремба сказав, що «на перший погляд цифри ніби й благополучні». Але разом із тим, зазначив він, «насправді це не так».
 
Наприклад, валовий збір усіх зернових культур – 700 тонн. Але їх ніде збувати, – розповів пан Заремба. «Ми затоварені зерном, але його нема куди реалізувати», – уточнив він. Крім того, 30% зібраного зерна – продовольче і не годиться для споживання людьми.
 
Схожа ситуація – і з цукровим буряком. Загалом в Україні із існуючого 201 цукрового заводу працює 166. На Волині цукрових заводів 4. «Сьогодні наші цукрові заводи працюють за принципом: день пройшов – і слава Богу», – зазначив він.
 
Також існує проблема збуту овочів селянами. Для цього потрібні оптові ринки. Але, за словами чиновника, держава встановила, що такі ринки повинні розташовуватися один від одного на відстані як мінімум 200 кілометрів. А так як оптовий ринок є у Львові, то у нас можливо створити хіба що його філію, – розповів пан Заремба.
 
Невтішні результати також зі скороченням в області поголів’я ВРХ. Хоча й з’явився ринок м’ясного скотарства. Розвивається, за словами Віталія Заремби, й птахівництво.
 
Однак ми уже бачимо результати світової фінансової кризи, – сказав чиновник. Вона не омине українське село, – резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus