USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Криза перетворить спальні райони Луцька у «трущоби»?

17 Липня 2009 16:18
Будівельна галузь – у застої, а впевненості у тому, що держава фінансово підтримає будівництво нового житла у Луцьку, немає. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповів директор департаменту містобудування Луцької міської ради Георгій Шевчук.
 
Пан Шевчук розповів, що три проекти незавершеного житлового будівництва у Луцьку, які мають добудовувати за участю державних коштів  реалізують три місцеві інвестори - потужні будівельні підприємства. Проте Георгій Шевчук сумнівається у тому, що кошти з держбюджету на ці потреби надійдуть. «Слава Богу, якщо ще їм (інвесторам) нададуть гроші. Хоча тут я не впевнений. Їм то пообіцяли, але поки ми не відчуємо тих грошей і не побачимо, що ці об\'єкти дійсно добудовуються, про щось говорити немає змісту», - сказав посадовець.
 
Георгій Шевчук констатує, що будівельна галузь зараз фактично зупинена. Директор департаменту містобудування розповів, що основна маса житла у Луцьку збудована у 70-ті - 80-ті роки ХХ століття.
 
«Термін експлуатації цієї забудови уже сьогодні склав 30-40 років. Хотіли би ми цього чи не хотіли - перше, що виходить з ладу - це комунікації. Неможливо закрутити засувку... Ми не можемо сьогодні зайти в електрощитову... Фасади замокають тому, що ринви у жахливому стані. Пласкі дахи не витримують ніякої критики - ми їх заміняємо сьогодні на шатрові», - зазначив пан Шевчук.
 
За його словами, для утримання житлового фонду потрібна постійна робота і серйозні кошти. Посадовець вважає, що у випадку, якщо економічна криза затягнеться, то місто отримає величезні проблеми - спальні райони можуть «перетворитися у райони «трущоб».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
киянка Показати IP 19 Липня 2009 09:37
На жаль, ще далеко до кризи рідний Луцьк занепав... Такого відношення міської та обласної влади до обласного центру, мабуть, не має в жодній області. Взяти для прикладу хоча б Ровно... Одні тротуари на проспекті Волі у центрі чого варті... Таке враження, що більш як за 20 років, коли я поїхала з Луцька, їх не ремонтували. А пішохідна вулиця? Навіть те, що інші зробили утримани не здатні.
киянка Показати IP 19 Липня 2009 09:39
Модератору. Невже я написала таку крамолу, що ви не пропустили? Ганба!
М. Показати IP 19 Липня 2009 22:10
Запущений процес руйнації житла не зможе зупинити ні влада, ні "пролетаріат", який в ньому проживає. Поки ми ще не усвідомлюємо ступеню критичності процесу, але таке визнання архітектора це вже є маленький крок. Проблема українського суспільства в відсутності господаря - державника на всіх рівнях. Є крикуни - балакуни, які можуть зруйнувати і дуже мало тих хто може збудувати, зберегти, примножити.
лучанин Показати IP 20 Липня 2009 08:28
виїхала в Київ, і тепер для Вас Луцьк вже село, куда ж йому рівнятися до столиці... ))) Типу Ваш черновецький так дбає про Ваше місто, що можна ставити у приклад іншим... Чиновники це геморой всіх міст, а не лише Луцька!
LINUX Показати IP 1 Січня 2013 17:39
у них у столиці принаймні вирубку контролюють досить вдало а тут кожен недоумок рубає те що не садив ганьба!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus