USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Куди «заженуть» волинських аграріїв непомірні податки

22 Лютого 2016 15:18
Непомірні податки, встановлені зміною сум ПДВ для аграріїв в Україні, незмінно приведуть до занепаду цієї галузі економіки. Наразі преференції мають великі експортери зерна, а аграрна галузь фактично поставлена на коліна, отож волинські аграрії змушені апелювати що вищого керівництва держави.

Голова обласної ради Ігор Палиця прокоментував позитивне рішення Волинської обласної ради ради і свій власний голос «за» в підтримку звернення аграріїв до центральної влади щодо оподаткування в агропромисловому комплексі. Інтерв’ю записала прес-служба облради.

Ігор Палиця наголосив, що неприпустимими є зміни в законодавстві, які залишають місце для корупційної складової і ставлять в нерівні умови сільськогосподарських товаровиробників.

«Ми справді підтримали звернення щодо недоцільності внесення змін до податкового законодавства в частині оподаткування сільськогосподарських товаровиробників. Але давайте відкинемо політику в цьому питані. Сьогодні, коли ми боремося за державу, не можна нехтувати економікою. Змінами в законодавстві держава поставила в нерівні умови сільськогосподарських товаровиробників та надала певні преференції експортерам продукції аграрного виробництва», - зазначив голова облради.

Нагадаємо, депутати волинської облради під час сесійного засідання 10 лютого підтримали текст звернення до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана та Премє’р-міністра України Арсенія Яценюка щодо оподаткування в агропромисловому комплексі. Голова обласної ради Ігор Палиця підтримав звернення та погодився, що наразі преференції мають великі експортери зерна, а аграрна галузь фактично поставлена на коліна. Він підкреслив, що усім відомо, хто голосував за такий закон, попри те, що зараз не прийнято поіменно називати цих депутатів.

Так, нинішній Податковий кодекс поставив українських аграріїв, і, закрема, волинських, у непросте становище: чимало сільгосппідприємств цьогоріч чекають перевірки ДФС, оскільки для частини з них відшкодування ПДВ відбуватиметься в ручному режимі. А перевірки, як відомо, - велика спокуса для корупційних дій.

У своєму інтерв’ю Ігор Палиця пояснив, чому новий перерозподіл податків незмінно призведе до занепаду сільськогосподарської галузі.

«Для аграріїв змінено перерозподіл сум ПДВ. 40% закумульованого ПДВ залишиться для виробників, а 60% – будуть перераховані у державний бюджет. Ці кошти могли б використовуватися у виробничому процесі.

Якщо ми ще врахуємо те, що збільшується в 30-40 разів сума єдиного податку, плата за землю під господарськими дворами й те, що немає дієвої державної підтримки для агропромислового комплексу, то можна говорити про початок занепаду аграрної галузі, який провокують такі недолугі зміни до законодавства», – сказав Ігор Палиця.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ АГРАРІЇ ПРОСЯТЬ ПОЛЕГШИТИ ЇМ ЖИТТЯ

«Податки не повинні заважати виробництву – це аксіома», - підсумував голова обласної ради, спираючись на висловлювання старокитайського філософа:

«Стягнення непомірних податків – це дорога, що викликає розбій, збагачення ворога, призводить до загибелі держави», – так ще 3 століття до нашої ери казав послідовник Конфуція, старокитайський філософ Сюнь-цзи».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чому? Показати IP 22 Лютого 2016 16:32
Чому всі інші підприємці та підприємства повинні платити податки, а аграрії ні?
Тарас Чурило Показати IP 22 Лютого 2016 19:45
Нарешті маємо голову обласної ради, який не боїться протистояти "системі" і підтримує простих людей
Юлія Парій Показати IP 22 Лютого 2016 19:47
палиця людина слова і пітримає агропромисловий комплекс
Аграрій Показати IP 23 Лютого 2016 18:51
Чим менші податки тим дорожче моє авто, а не зарплата в моїх робочих (кріпаків). Ви цього не помічаєте? А при збільшенні податків, ви думаєте, я на Ланос пересяду?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus