USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Киргизький Порошенко»: Алмазбек Атамбаєв здався владі

8 Серпня 2019 17:27
У четвер, 8 серпня, після третього штурму його резиденції в селі Кой-Таш експрезидент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв вирішив здатися владі.

Про це пише 24.kg.

Повідомляється, що Алмазбек Атамбаєв знаходиться вже в машині силовиків, які намагаються вивезти його з села. За даними видання, з ним перебуває представниця Соціал-демократичної партії Киргизстану Кундуз Жолдубаєва і член політради СДПК Фарід Ніязов. Переговори йшли дуже довго, але, судячи з усього, Алмазбек Атамбаєв здався. Його мають доправити до будівлі МВС країни.

При цьому, за даними журналістів, прихильники Алмазбека Атамбаєва в селі Кой-Таш не пропускають машину силовиків з колишнім президентом. Чути вибухи і постріли.

Відзначимо, що провадження щодо Алмазбека Атамбаєва тягнуться ще з 2017 року – з того моменту, як він програв президентські вибори. Сам він вважає їх політичною розправою, а себе – опозицією чинному президенту Сооронбаю Жеенбекову. Тим часом, в кінці червня парламент Киргизії звернувся в прокуратуру і звинуватив Атамбаєва в корупційних злочинах. І дав добро на зняття з колишнього президента недоторканності.

Нагадаємо, у Киргизстані увечері 7 серпня намагалися штурмом затримати експрезидента Алмазбека Атамбаєва. Спецпризначенці провели два невдалі штурми. Колишнього главу держави затримати не вдалося, натомість – один силовик загинув і щонайменше 52 людей поранені.

Після зіткнень під час операції в будинку експрезидента відкриті кримінальні справи проти його прихильників – «масові заворушення», «хуліганство», «захоплення заручників» і «убивство». Також президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков 7 серпня, перервавши свою короткострокову тижневу відпустку, виїхав до Бішкека, аби скликати екстрене засідання Ради безпеки.

У четвер, 8 серпня, силовики почали повторний штурм резиденції експрезидента Киргизстана Алмазбека Атамбаєва в селі Кой-Таш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
НЕ РОЗУМІЮ Показати IP 8 Серпня 2019 17:53
«КИРГИЗЬКИЙ ПОРОШЕНКО» до чого це порівняня???
розумаха до НЕ РОЗУМІЮ Показати IP 8 Серпня 2019 18:57
До того, що і його таке чекає за його махинації, розкрадання, узурпацію!!! Но спочатку суд... а там побачимо...
Лучанин Показати IP 8 Серпня 2019 18:01
А до чого тут порох?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus