USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Китай продав Іспанії та Чехії браковані тести на COVID-19, – ЗМІ

27 Березня 2020 09:48
Більшість швидких тестів на коронавірус, які Іспанія та Чехія закупили в Китаї, показують хибні результати.

Про це пише Укрінформ з посиланням на National Review.

«До 80% зі 150 тис. портативних наборів для швидкого тестування на коронавірус, які Китай надіслав Чеській республіці цього місяця, – браковані», – повідомляє видання.

Зазначається, що набори для тестування можуть показати результати вже за 10-15 хвилин, але зазвичай менш точні, ніж інші тести.

«Через велику кількість помилок Чехія й надалі покладатиметься на звичайні лабораторні тести, яких щодня проводить близько 900», – ідеться у матеріалі.

За даними видання, міністерство охорони здоров’я Чехії заплатило за 100 тис. цих наборів для тестування $546 тис., решту профінансувало МВС.

Подібна проблема спіткала й Іспанію. У цій країні китайські швидкі тести показували правильні результати всього в 30% випадків.

«Керівник іспанського Центру охорони здоров’я та надзвичайних ситуацій Фернандо Сімон розповів, що Іспанія, випробувавши 9 тис. наборів для тестування, поверне їх виробнику з огляду на високий відсоток помилок», – стверджує National Review.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
українець Показати IP 27 Березня 2020 10:28
Можна подумати,що в Україну він поставив якісні.І нас ними будуть тестувати,а вигадувати будуть,що тільки не спаде на голову.
Анонім Показати IP 27 Березня 2020 12:27
Треба вчитися робити своє, краще дати гроші нашим лабораторіям, ніж знову підіймати Китай
а Показати IP 27 Березня 2020 14:05
наша влада наших лаборантів інфекціоністів у відпуск відправила. де логіка? наші розумні вчені. могли б і вакцину створити. якби держава хоч трохи допомогла. не кажучи про тести

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus