USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лариса Івшина отримала звання почесного професора СНУ

3 Лютого 2016 14:19
Головний редактор газети «День», волинянка Лариса Івшина — почесний професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Про це інформує видання.

Таке рішення ухвалили під час засідання Вченої ради вишу, членом Наглядової ради якого є Лариса Івшина вже понад вісім років. Газету «День» та Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки і Луцьк загалом поєднують не тільки ділові контакти, а й багаторічна дружба. Саме у цьому університеті (який тоді ще носив назву — Волинський) відбулася перша презентація книжки «Україна incognita», яка і дала початок та назву майбутній Бібліотеці газети «День». Тут відбулася одна з перших виїздних фотовиставок газети «День», і щороку ця подія — «Дні «Дня» у Луцьку» є однією із знакових в році, вже своєрідним волинським брендом. Головний редактор «Дня» давала майстер-клас для майбутніх журналістів в університеті, читала тут публічну лекцію, у виші презентують всі книжкові новинки газети.

Серед почесних професорів Східноєвропейського націоанльного університету імені Лесі Українки — Ліна Костенко, Ярослав Ісаєвич, Дмитро Павличко, Іван Драч, перший генеральний консул Консульства Республіки Польща у Луцьку Войцех Галонзка, Мирослав Попович, краєзнавець та творець народного музею у селищі Торчин Григорій Гуртовий й інші поважні та знані особи. Урочисте вручення посвідчення про звання «Почесний професор Східноєвропейського націоанльного університету імені Лесі Українки» ще відбудеться, а наразі думки членів Вченої ради і загалом університетської громади висловила Анна ЛЕВЧУК, проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції і роботи зі студентами:

— Для нашого колективу велика честь працювати з Ларисою Олексіївною, вона уже давно є Великим Другом і Натхненником нашого університету. Чимало напрацювань від творчого колективу газети «День», який вона очолює, ми активно використовуємо у нашій інтелектуально-просвітницькій роботі. Лариса Олесіївна є взірцем сучасної, успішної людини, в якій гармонійно поєднується розуміння глобальних світових тенденцій та нових українських пріоритетів. Вона завжди щедро і цікаво ділиться із спраглою до якісного інтелектуального продукту країною важливими фактами, аналітикою та перспективами. Ми надзвичайно горді мати в нашому колективі такого справді Почесного і дорогого, а також завжди стильного професора.

Звання почесного професора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки рішенням Вченої ради присвоєно і Олексанлдру Моцику, Надзвичайному і Повноважному Послу України.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ВиБорець Показати IP 3 Лютого 2016 16:45
Напишіть правильніше: дружина Анатолія Гриценка ОТРИМАЛА ЗВАННЯ ПОЧЕСНОГО ПРОФЕСОРА СНУ...
Наталія Малімон до ВиБорець Показати IP 3 Лютого 2016 17:23
Дружина Анатолія Гриценка - не Лариса Івшина. Дружина Анатолія Гриценка - журнлаіст Юлія Мостова, відомості про це є у відкритому доступі.
55 до ВиБорець Показати IP 3 Лютого 2016 19:34
Не тупи і не вводь в оману. Лариса Івшина - дружина Євгена Марчука. Але визнання вона таки отримує не за те, а за величезну реальну роботу, яку робить із газетою День та видавництвом. За ці роки вони видали десятки україномовних книжок, провели купу патріотичних виставок і фестивалів, спонсорували багато дуже потрібних заходів...
луцьк Показати IP 3 Лютого 2016 17:47
Це не так.
Дмитро Показати IP 3 Лютого 2016 22:37
Вже багато років студентів СНУ змушують підписувати газету "день" редактором яуої є Івшина. Читати її не читають, бо новини вже не ті, хоча і бувають цікаві, та й інтернет випереджає... але щоб газета була, треба підписувачів... От і роблять це за рахунок студентів і викладачів. Газети лежать по деканатах... час від часу їх виносять в сміття Фотовиставки цікаві, але стільки вже шуму... А що ще вона зробила для університету їйбогу незнаю. А ще як приїздить то чогось їй пакети пакують волинськими дарами. А для чого? Що
Волинянин Показати IP 3 Лютого 2016 23:15
Газета може й цікава, та для кого, не відомо. Для студентів точно не зрозуміла. Лора цікава жінка, але якби не "насильство" з виписуванням газет, Каєн заправляла б чисто за кошти Кириловича. Жіночці сумно сидіти на місці, ось і подорожує містами ненькь України, під час війни і замість того, щоб допомагати бійцям, реалізує свою "креативну" газету.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus