USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Лави волинських «екстрасенсів» порідішали через київську міліцію

11 Червня 2009 08:37
Працівники карного розшуку Святошинського райуправління столичної міліції затримали шахрайку. Жителька Волині приїхала до столиці підзаробити ворожінням. Під виглядом зняття порчі вона ошукала неповнолітню дівчину, – повідомляють 11 червня «Волинські Новини».
Про подібні злочини ходять легенди. Схема видурювання грошей та цінностей досить примітивна, але відпрацьована до дрібниць. Діють зазвичай в парі. Обираючи за жертву довірливу дитину, шахрайки заводять розмову про те, перед чим нездатне встояти  дитяче серце. Вмілі ілюзіоністки повідомляють, що на її батьків наведено смертельну порчу. Та одразу ж пропонували допомогу. Дитина мала винести з дому все матеріальне зло – гроші та коштовності. І обіцяли, що після щирих молитов  ворожкою біда від родини відійде. Отримавши в руки бажане зловмисниці розподіляють обов’язки: одна відволікає увагу, друга зникає з коштовностями.
Скоєнню цього злочину затриманою передувало улюблене хобі жінки – гральні автомати. Азарт коштував їй власного майна. Опинившись на вулиці з 13-річною дитиною, вона зважилась на шахрайство, до якого її запросила нова знайома. Професійна ошуканка відвела новоспеченій напарниці невелику роль – вона мала відволікати увагу дівчинки в той час, коли інша пішла молитися. Та 14-ти річна дитина виявилася спритною, запідозривши оману, почала кликати на допомогу.
На щастя, поряд патрулювали працівники оперативно - пошукового відділу Святошинського району. Через 10 хвилин жителька Волині опинилася в райвідділі. На момент затримання вмілій співучасниці вдалося втекти. Волинянка ж запевняє, що цей епізод  є першим для неї. Та у правоохоронців є підозри, що це не єдиний випадок, бо занадто вмілими були її дії під час шахрайства. Обсяг здобичі затриманої становить двісті гривень, через що їй «світить» від 2-х до 3-х років за ґратами, – інформує сайт МВС.
Подібні сценарії спрацьовують лише тоді, якщо  людина достатньо піддається навіюванню. Саме тому найчастіше жертвами шахрайок стають домогосподарки, пенсіонери та діти. Для того, щоб з’ясувати ступінь слабкості душевної організації людини, влаштовується вистава з ворожінням, під час якої, ілюзіоністки визначаються, чи варто продовжувати далі. І якщо, виявляють хоча б  якісь ознаки реагування, починається обробка по повній програмі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus