USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лідер фракції Волиньради битиме по писку чиновників Кабміну?

12 Січня 2009 14:39
Голова фракції Блоку Клімчука «Рідна Волинь» Іван Корсак під час спільного засідання комісій облради з питань соціального захисту населення, ветеранів-пенсіонерів, трудових ресурсів, з питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та надзвичайних ситуацій, з питань місцевого самоврядування населення, розвитку територій, регуляторної політики та соціального розвитку села, а також з питань духовності, культури, релігій, засобів масової інформації, зв’язків з громадськими організаціями і політичними партіями підняв проблему, що виникла з присвоєнням гімназії №4 міста Луцька імені Модеста Левицького. Його обурює реакція урядових чиновників з цього питання, – 12 січня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Пан Корсак поскаржився, що «якийсь чиновник Акакій Акакійович» дав відписку на звернення Волинської облради з проханням присвоїти гімназії №4 міста Луцька імені Модеста Левицького. За словами депутата облради, цей чиновник з уряду просить, аби волиняни довели, що Модест Левицький дійсно достойний, щоб його іменем називали цей навчальний заклад.
Натомість начальник управління освіти й науки ОДА Михайло Попович сказав, що це питання зараз у роботі. Керівник фракції Блоку Клімчука «Рідна Волинь» обурився цим. «У писок треба бити Акакіїв Акакіївичів», – емоційно висловився він.
Голова облради Анатолій Грицюк іронічно зазначив, що «питання в роботі по писку».
Довідково:
Постійна депутатська комісія з питань духовності, культури, релігій, ЗМІ, зв’язків із громадськими організаціями та політичними партіями 29 вересня рекомендувала Волинській обласній раді звернутися до Кабміну з пропозицією присвоїти луцькій гімназії № 4 ім’я Модеста Левицького.
Як розповів присутній на засіданні комісії директор гімназії № 4 Олександр Мишковець, про присвоєння навчальному закладові імені Модеста Левицького просять учнівська та батьківська громади. Модест Левицький мешкав у Луцьку в 1927-32 роках і працював учителем української словесності в українській гімназії.
Оскільки гімназія № 4 є правонаступницею Луцької української гімназії, створеної у 1918 році, то саме на її базі у 1993-1999 роках провели три з’їзди учнів довоєнної школи. Окрім того, в навчальному закладі ведеться суттєва робота по збереженню спадщини Модеста Левицького. Учні та вчителі гімназії доглядають його могилу на Гараздженському кладовищі.
Модест Левицький – відомий український письменник, лікар, педагог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Січня 2009 20:52
По яйцях Акакію шоб вкакався, а потім по писку.
Волиняка Показати IP 13 Січня 2009 10:21
От якби запропонували назвати гімназію імені Лопе де Вега (с), то чинуші відразу ж погодились би.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus