USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Лідер «помаранчевої» фракції у Волиньраді здійснив демарш

24 Грудня 2008 09:31
Голова фракції «Наша Україна» у Волинській обласній раді Сергій Слабенко наприкінці сесії 23 грудня демонстративно залишив залу засідань, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Пан Слабенко обурився фактом відсутності приблизно 10-ти депутатів фракції Блоку Юлії Тимошенко у Волинській облраді. Після цього Сергій Слабенко демонстративно вийшов із зали.
 
Як він розповів у ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам», «втрачається сам сенс голосування», оскільки за відсутніх депутатів-бютівців голосують з допомогою їхніх карток. Сергій Слабенко зазначив, що на аналогічна ситуація була під час ухвалення Волиньрадою рішення по питанню виділення мисливських угідь у користування. Пан Слабенко розповів, що з цього приводу він звернувся до голови ОДА Миколи Романюка. Волинська облдержадміністрація подала відповідний позов до Волинського окружного адміністративного суду, – зазначив голова «помаранчевої» фракції Волиньради. За його словами, є відповідна ухвала суду, яка фактично призупиняє оскаржуване рішення облради. Сергій Слабенко проінформував, що працівники правоохоронних органів із цього приводу опитали низку депутатів обласної ради і встановили, що деяких з них на момент голосування не було фізично не лише у залі, а й у межах Волині.
 
Як стверджує пан Слабенко, звернення до суду – фактично єдиний можливий механізм для боротьби з голосуванням чужими депутатськими картками. Голова фракції «Наша Україна» зазначив, що через його численні звернення тепер роздруківки з результатами поіменного голосування депутатів облради надаються значно швидше. Сергій Слабенко наголосив, що і досі залишаються сумніви щодо системи електронного підрахунку голосів у Волиньраді.
 
Довідково:
 
15 грудня під час брифінгу голова Волинської облради Анатолій Грицюк розповів, що облдержадміністрація подала у суд на обласну раду з приводу недавнього рішення сесії щодо питання надання мисливських угідь у користування. Зокрема, ОДА ставить під сумнів право окремих депутатів подавати проекти рішення.
 
Як зазначив Анатолій Грицюк, це стосується так званого «проекту Кіндера». Також виконавча гілка влади області ставить під сумнів сам процес голосування щодо конфліктного питання, наголошуючи на тому, що багатьох депутатів на момент ухвалення рішення не було у сесійній залі.
 
Битву Волинській облраді за отримання мисливських угідь в оренду «НУ» і «ЄЦ» програли. На розгляд сесії облради 28 листопада пропонувалося три проекти рішень. Один із них підготував депутат від БЮТ Олег Кіндер, два інших – обласного управління лісового і мисливського господарства. Після численних дискусій приступили до голосування. Однак жодна з пропозицій не набрала належної кількості голосів. Зрештою, лідер фракції ПР в облраді запропонував зняти питання з розгляду порядку денного, однак його пропозицію депутати також не підтримали. Згодом голова Волиньради Анатолій Грицюк вдруге поставив на голосування пропозицію Олега Кіндера, яка набрала мінімально потрібну кількість голосів.
 
Після ухвалення бютівського проекту рішення щодо питання «Про надання мисливських угідь у користування», депутат облради Ігор Гузь звернув увагу на відсутність у залі декого з депутатів фракції БЮТ. Після голосування на користь варіанту, неприйнятного для нашоукраїнців, частина депутатів «помаранчевої» фракції покинула сесійну залу.
 
Голова фракції «НУ» Слабенко попросив надати йому роздруківки з результатами поіменного голосування щодо кожного з питань порядку денного після закінчення сесії Волиньради. Цю вимогу Сергій Слабенко адресував голові Волинської обласної ради Анатолію Грицюку. Свої прохання лідер «помаранчевих» в облраді мотивував тим, що під час голосувань частина депутатів-«тимошенківців» була відсутня у залі.
 
Натомість голова Волинської облради Анатолій Грицюк порадив Сергію Слабенку звернути увагу на те, яка кількість депутатів фракції «Наша Україна» присутня у залі. Що стосується депутатів фракції БЮТ, то «якщо сьогодні один-два вийшов «по нужді», бо Сергій Іванович (Слабенко – «ВН») до цього спонукає, розумієте, то це не означає, що, розумієте, мені кидати докір. Керівник фракції десь повинен відповідати за своїх депутатів. Я ж не буду ловити їх за руку… Ми чемно, чесно всіх запросили на сесію».
 
«А те, що хтось там, бачачи, що його амбітні питання не проходять, – це тема другої розмови. А я вже роблю так, як велить регламент. Ви не переживайте, Сергію Івановичу», – зазначив керівник Волиньради.
 
Також нагадаємо, що начальник УСБУ у Волинській області Віктор Андрейчук під час сесії облради 10 жовтня пояснив депутатам, що нинішня система електронного підрахунку голосів у Волиньраді морально і технічно застаріла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Злидень Показати IP 24 Грудня 2008 14:14
Обурився що когось нема і сам зник? Дивна логіка...
Факти Показати IP 24 Грудня 2008 16:30
Якби фракція регіонів та інші депутати були послідовними то підтрималиб дії Слабенка. Я переконаний, що голосування замість колеги є порушенням демократичних принципів та банальною зневагою до депутатів присутніх на сесії. Кнопкодавів вважаю партійними маріонетками, котрі на догоду парткерівництву ідуть на порушення закону та обіцянок виборцям.
Аргументи - Фактам Показати IP 25 Грудня 2008 12:50
Якби ще була послідовна сама фракція "НУ"... А то Слабенко, як сиротинушка вийшов...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus