USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У суді пояснили, чому поновили Насірова на посаді голови ДФС

12 Грудня 2018 15:48
Рішення про звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби ґрунтувалось виключно на наявності в нього подвійного громадянства, що не вдалось довести. Так пояснила рішення суду про поновлення Насірова на посаді голова у справі про звільнення посадовця суддя Окружного адмінсуду Києва Наталія Клименчук.

Про це пише 24 канал з посиланням на Судово-юридичну газету.

Суддя пояснила, що рішення про звільнення Насірова ґрунтувалось виключно на наявності у нього подвійного громадянства. У своєму позові Насіров спростовував таку інформацію, і через це вважав рішення протиправним. Також посадовець наполягав на тому, що рішення про його звільнення ухвалювали із порушенням, оскільки цьому не передувало відповідне подання прем'єр-міністра України.

Суд встановив, що єдиним документом, у якому згадується наявність у Насірова подвійного громадянства, є адресований міністру фінансів України лист посольства Великобританії. У листі мовиться про надання Національному антикорупційному бюро якоїсь інформації щодо Насірова, зокрема про його британський паспорт. У листі також обіцяють надати матеріали, що підтверджують подвійне громадянство Насірова.

Клименчук пояснила, що лист викликає певні сумніви. Усе тому, що хоч відправником листа і вказане посольство Великобританії, там відсутній підпис уповноваженого посла. Крім того, суду не надали обіцяні в тому листі матеріали, що підтверджують наявність у Насірова британського паспорта.

Відтак, суд не мав підстав, щоб визнати, що у Насірова є подвійне громадянство, тож рішення про звільнення його з посади голови ДФС визнали безпідставним. Суддя уточнила, що з Кодексом адмінсуду, саме на відповідачеві лежав обов'язок довести правоту ухвалених ними рішень.

Ще однією підставою задоволення позову Насірова стало порушення порядку ухвалення рішення про його звільнення– цьому насправді має передувати внесення подання прем'єр-міністром, на що посилався Насіров у своєму оскарженні. Суд встановив, що прем'єр-міністр не вносив на розгляд Кабміну таке подання.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: ПОНОВЛЕНОМУ НА ПОСАДІ ГЛАВИ ДФС НАСІРОВУ ВИПЛАТЯТЬ КОМПЕНСАЦІЮ

Клименчук резюмувала, що згідно з Кодексом законів про працю України, суд зобов'язаний відновити на посаді особу у разі встановлення обставин незаконного її звільнення. Це і зробив суд 11 грудня. Суддя додала, що не отримувала жодних погроз через ухвалене рішення та не має сумнівів щодо неупередженості судової колегії.

Нагадаєм, 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови ДФС Романа Насірова та зобов'язав виплатити йому упущений заробіток.

Зазначимо, Роман Насіров підозрюється у розкраданні понад 2 мільярдів гривень державних коштів. Його звинувачують у співпраці з народним депутатом Олександром Онищенком, під час якої Насіров відтерміновував рентну платню за видобування корисних копалин, а нардеп проводив завдяки цьому корупційні схеми.

У березні 2017 року Насірова заарештували, а на свободу він вийшов після того, як його дружина внесла 100 мільйонів гривень застави.

31 січня Кабмін звільнив із посади голови ДФС Романа Насірова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Оптимістка Показати IP 12 Грудня 2018 16:59
Прекрасно((( І зарплату йому ще виплатять за весь період , звичайно ж, не мінімалку... Премєр -міністр облажався...
Анонім Показати IP 12 Грудня 2018 17:57
судді в Україні "працюють": 1)по дзвінку від "впливових людей"; 2)виходячи з інтересів власного карману. Хто ще сумнівається в цьому?
Юрист до Анонім Показати IP 12 Грудня 2018 19:39
3) за кодексом адміністративного судочинства, прийнятим Верховною Радою, яку ви обрали.
скептик до Юрист Показати IP 13 Грудня 2018 13:15
пане югист, вас мабуть юва вуценко вчив. почитайте, які справи підсудні адміністративним судам. це трудовий спір , який розглядається в порядку цивільного судочинства, а не адміністративного
юрист Показати IP 12 Грудня 2018 19:31
то є повний піпєц. це є трудовий спір і справа непідсудна окружному адміністративному суду. судді варто почитати ст.19 ЦПК України
Навуходоносор Показати IP 12 Грудня 2018 19:38
Эпопея с Насировым - истинное лицо судебной реформы, разрекламированной властью! И пример того, как власть имитирует борьбу с коррупцией. Укравшие миллиарды - как правило выходят у нас под залог и драпают в теплые заморские края, укравшие кило крупы - парятся на нарах! Жеглова на таких нет, который говорил: "Вор должен сидеть в тюрьме!" И если для этого надо было подкинуть Косте Кирпичу кошелек в карман, который он украл минутами раньше у женщины, то опер Жеглов не раздумывая это сделал. А Шарапов сопли жевал, требуя все делать по закону. Какие законы к насировым, которые обворовывают миллионы людей?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus