USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Ліквідація Путіна найближчим часом можлива за однієї умови, – експерт

29 Серпня 2022 08:40
Російського диктатора Володимира Путіна можуть ліквідувати спецслужби РФ, через цю загрозу він постійно змінює своє оточення та охорону.

Таку думку висловив військовий експерт Українського інституту майбутнього, консультант Комітету ВРУ з питань нацбезпеки і оборони Іван Ступак, передає УНІАН.

За його словами, подібний сценарій для Путіна можливий лише тоді, коли його подальше існування стане перепоною для багатьох великих чиновників РФ.

«Адже раніше вони могли в четвер сісти на private jet, полетіти в Ніццу, зіграти в казино у Монако, а в неділю повернутися. Зараз такого немає – грошей по вуха, а витратити їх не можна. І коли ситуація стане критичною для генералів, тоді, можливо, вони ухвалять таке рішення», – прогнозує експерт.

Читати ще: Стратегія Путіна у війні змінилася, – російський політолог

Він також не виключив найближчим часом у Росії гучних арештів і «випадкових» самогубств серед топ-чиновників військово-промислового комплексу. Це пов'язано з невдачами і поразками російських військ у ході війни в Україні.

«ФСБ буде рити землю і стовідсотково знайде історії, коли брали мільярди доларів на виробництво і третину або дві з цих коштів розкрадали. Тим більше, що ніхто в РФ не розраховував, що війна буде саме такою, якщо і прогнозували, то думали, що вони сюди зайдуть, швидко зроблять з усіх вінегрет і на цьому все закінчиться», – коментує Ступак.

Читати ще: Дві події в Україні спричинять відсторонення Путіна від влади, – Піонтковський

При цьому він переконаний, що главу Міноборони РФ Шойгу триматимуть на посаді до останнього, оскільки його нібито ніким замінити.

«Він дуже зручний для Путіна, тому що керований і не має політичних амбіцій. І Путін боїться, що в разі, якщо відправить Шойгу на 10 років за провал «спецоперації», призначить когось нового, то, можливо, той новий захоче зробити собі політичну кар'єру і вивести війська на Красну площу. Звичайно, Путін не може цього допустити», – пояснив військовий експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Українка Показати IP 29 Серпня 2022 09:33
дурень думкою багатіє
ВОВК Показати IP 29 Серпня 2022 13:20
Дурні фантазії....
55 Показати IP 29 Серпня 2022 13:29
Не військовий експерт, а пророк. Щось ні про щось

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus