USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Людей примусово виселяють, не надаючи їм житла взамін, – депутат

9 Лютого 2018 14:20
Волинські депутати закликали управління юстиції детально проаналізувати ситуацію щодо примусового виселення осіб без надання взамін їм іншого місця для проживання.

Про це йшлося під час засідання позачергової 18-ї сесії облради 8 лютого.

Депутат Сергій Слабенко зауважив, що, виконуючи рішення, прийняті в судовому порядку, виконавча служба примусово виселяє осіб, при цьому не надаючи їм іншого місця для проживання.

«Відповідно до ст. 109 Житлового кодексу України, примусове виселення із житла без надання іншого приміщення, де люди можуть проживати, відбувається лише в тому випадку, якщо це житло було придбане виключно за кредитні гроші. У всіх інших випадках виселення людей має відбуватися за умови надання іншого житлового приміщення», – акцентував Сергій Слабенко.

На його переконання, виконавча служба, підпорядкована управлінню юстиції області, має повернутися до розгляду цього питання, проаналізувати умови, за яких відбувається виселення громадян, аби унеможливити порушення законодавства.

Запит, який депутат скерував до управління юстиції Волинської області, підтримала решта обранців громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
іван Показати IP 9 Лютого 2018 14:46
передайте Слабенку, що виконавча служба виконує судові рішення, а не виселяє з власної ініціативи
Лучанин до іван Показати IP 9 Лютого 2018 15:04
Так само старанно колись місцева влада виконувала накази товаріща Сталіна, а могла б і менш старанно виконувати, менше б людей загинуло. Чому так старанно виконуються рішення по виселенню, хіба бомжів замало?
Анонім Показати IP 9 Лютого 2018 15:18
один де"іл прийняв рішення, інший його виконує
Анонім Показати IP 9 Лютого 2018 16:23
Слабенко нехай почитає Закон перед написанням чергової маячні.
юва пвокувов до Анонім Показати IP 9 Лютого 2018 22:48
от і почитай разом із суддею ст. 109 Житлового кодексу
Василь Показати IP 9 Лютого 2018 16:44
На виконавчу службу покладається виконання рішення суду (судів). Тобто виконавча служба не вправі аналізувати рішення суду чи то пак його коментувати. Лише сторони по справ вправі коментувати чи оскаржувати рішення суду, яке набуло законної сили. Спасіння утопаючих, діло рук самих утопаючих. Деякі маститі адвокати розказують людям. Ви не бійтесь. То ж зима на дворі ніхто вас не виселить. При цьому за такі консультації беруть з людей гроші. Таке враження що люди живуть в якихось дев"яностих , коли виселяли за санкцією прокурора. Тоді були такі моменти, до прийняття Конституції. Зараз ні.Суд вирішує питання щодо виселення і щодо надання іншого житла. При цьому має залучатись міськрада я третя сторона, або та сама банківська установа (в деяких випадках), на яких покладений обов"язок щодо надання житлового приміщення. Це ті тези про які я колись читав.
Катя Показати IP 9 Лютого 2018 19:45
Да це Харченко з Кухариком відбивають свій попандос !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus